Clickjacking virüsü 500 milyon Android kullanıcısını tehdit ediyor

ads ads ads ads
07/03/2016

ads
Clickjacking virüsü 500 milyon Android kullanıcısını tehdit ediyor

Bu hafta yayınlanan bir rapora göre yeni nesil zararlı yazılımı Clickjacking, yarım milyar Android kullanıcısını tehdit ediyor. Korunmanın yolu ise eskiyen Android sürümünü telefondan tamamen silmek ve yeni sürüme güncellemek!

Mobil güvenlik şirketlerinden biri olan Skycure tarafından açıklanan verilere göre, zararlı bir yazılım olan Clickjacking toplamda 500 Milyon Android cihazı tehdit ediyor.

Android Froyo (2.2) ve Android KitKat (4.4) sürümleri arasındaki cihazlar için tehlikeli olan bu virüs, tüm Android cihazların %65’i için bir tehdit unsuru. Bu durum günümüzün en dikkat çekici ve önemli güveblik açığı olarak görülmekte. Clickjacking virüsünü fark edebilmek oldukça zor. Size normal görünen bir oyun veya uygulamanın içinde bulunan zararlı yazılım, yapacağınız her tıklamada cihazınıza hackerların erişimi için izin veriyor. Bu durum hackerların metin odaklı olan tüm cihaz içeriğine ulaşmasına yol açıyor. Yani E-posta, SMS ve yazılı olan bütün detaylar hackerların eline geçiyor.

Sadece Android Froyo (2.2) ve Android KitKat (4.4) sürümleri arasındaki cihazlar için tehlikeli olan bu zararlı yazılımdan korunmak için yapmanız gereken ilk şey cihazınızın sürümünü en düşük Android Lollipop sürümüne geçirmek olacak. Eğer resmi olarak cihaz üreticisinin cihazınız için bir güncellemesi yoksa bu işlemi dilerseniz Custom ROM ile gerçekleştirebilirsiniz. En büyük önlemlerden bir diğeri ise Google Play Store dışında bilinmeyen harici bir üçüncü parti yüklemeleri yapmamak. Yani bilinmeyen bir kaynaktan APK yüklemek cihazınıza virüs bulaşmasına yol açabilir.

07/03/2016 16:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: clickjacking, virüs, android, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.