Çocuk yazarlar kitap tanıtımı ve imza gününde okuyucuyla buluştu

Suzan Polat ile çocuklarla yaratıcı yazarlık atölyesi Çocuk yazarlar kitap tanıtımı ve imza günü

ads ads ads ads
20/04/2022

ads
Çocuk yazarlar kitap tanıtımı ve imza gününde okuyucuyla buluştu

Uzman Suzan Polat liderliğinde Rüstem kitapevi katkıları ile başlatılan "çocuklarla yaratıcı yazarlık atölyesi"  çocuk yazarlarının ikinci kitabı " Hikâyeler Arası Seyahat Günlüğü " nün  tanıtım ve imza 19 nisan salı günü  Rüstem kitapevinde gerçekleştirildi.

7-10  yaş grubu Demir Debreli, Ayda Erşen, Erk Bengüsu, lsabel Clacksonve Muhittin Kuzey Tüzel'in Suzan Polat liderliği ile yazdığı"Hikâyeler Arası Seyahat Günlüğü", Suzan Polat tarafından dil birliğine oturtularak hikâyeleştirildi.  Redaktörlüğü Türkçe Eğitimi Doktoru Dr Elif Kurt tarafından yapılan masalın psikolojik danışmanlığını  uzm. psikolog ve psikoterapist Ziliha Uluboy yaptı. Yaratıcı masal yazarlığı atölyesi  Katılımcı çocukları tarafından ilüstüre edilen kitap büyük ilgi gördü.

Çocukların bir grup ile  fikir alışverişinde bulunarak, yaratıcı yönlerini grup arkadaşlarının yaratıcı yönleri ile birleştirerek yaratım alışkanlığı geliştirmek, sosyal zekalarını geliştirmelerini hızlandırmak,

çocukların yazın dünyası ile birebir ilişki kurmalarını sağlamak amacıyla Kıbrıs'ta ilk kez düzenlenen Çocuklar için yaratıcı yazarlık atölyesi 7-10 yaş grubu çocuk yazarlar  imza günü etkinliği ile kapanış yaptı.

 

Atölyede çocuklar,   karakter – olay - durum- mekân- nesne -  üzerine düşünme, hayal etme ve hikayeleştirme ile eğlenceli, öğretici bir  yaratma sürecini deneyimledi.  Oyunla kitap yazarak ve bir kitabın yaratıcısı olarak okuma yazma ilişkisinin eğlenceli yollarını keşfetti. Atölye sonunda düzenlen imza etkinliği ile kitabın okuyucu ile buluşmasını aktif bir şekilde deneyimleyerek bir kitabı okuyucu ile buluşmasının heyecanını yaşadı.

20/04/2022 11:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Suzan Polat, çocuk, yazar, haber, kktc, kıbrıs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.