Çocuk yetiştirmek için en iyi ülke hangisi?

ads ads ads ads
13/11/2020

ads
Çocuk yetiştirmek için en iyi ülke hangisi?

ABD’de düzenlenen bir araştırma, güvenlik, cinsiyet eşitliği, çevre, insan hakları gibi kıstaslar temel alındığında çocuk yetiştirmek için en elverişli ülkelerin başında Danimarka, İsveç ve Norveçin ilk üç sırayı aldığını ortaya koydu.

Baz alınan kriterler arasında; insan haklarına önem verme, aile dostu olarak görülme, cinsiyet eşitliği ortamı, mutluluk oranı, gelir eşitliğine sahip olma, güvende olma, halk eğitimi ve gelişmiş sağlık sistemlerine sahip olma yer alıyor.

Euronews’te yer alan habere göre, Pennsylvania Üniversitesi'nin katkılarıyla yapılan araştırmada, sadece eğitim açısından bakıldığında ilk sırada yer alan ABD, diğer önemli kıstaslar değerlendirildiğinde ise 18. sırada kendisine yer buldu.

Güvenlik kriteri açısından ABD'nin 32. sırada yer alması, bu ülkenin tüm kıstasların ortalaması alındığında ilk sıralarda yer almasının önüne geçti.

Araştırmaya göre, çocuk yetiştirmek için en ideal ülke sıralamasında Kanada 4. sırada, gelirken, bu ülkeyi, Hollanda, Finlandiya, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya ve Avusturya izledi.

13/11/2020 18:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çocuk yetiştirmek için en iyi ülke hangisi?, haberkibris, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.