Çöplerden elektrikli araba yaptılar

Öğrenciler, denizden toplanan plastikler, pet şişe atıkları ve evsel atıklardan 220 kilometre menzile ulaşabilen elektrikli araç ortaya çıkardı.

ads ads ads ads
13/11/2020
NTV

ads
Çöplerden elektrikli araba yaptılar

Hollanda’nın Eindhoven şehrinde üniversite öğrencileri yeni bir araç ortaya çıkardı. Denizden çıkan plastiklerden, pet şişlerden ve evsel atıklardan meydana getirilen araca öğrenciler Luca adını verdi.

Reuters’ın haberine göre, sarı renkte olan iki kişilik araçta spor araba koltukları mevcut. Saatte 90 kilometre hıza ulaşabilen araç tam şarj edilirse 220 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Eindhoven Teknik Üniversitesi’nde proje yöneticisi Lisa van Etten, Reuters'e "Bu araba gerçekten çok özel, çünkü tamamen çöpten yapıldı" şeklinde konuştu.

KOLTUKLAR HİNDİSTAN CEVİZİ VE AT KILINDAN

Aracın şasisinin keten ve dönüştürülmüş pet şişelerden oluşturulduğunu söyleyen Lisa van Etten, iç mekanda da evsel atıklardan faydalandıklarını söyledi. Aracın gövdesinde televizyon, oyuncak ya da mutfak aletlerinde kullanılan sert plasiğin kullanıldığı belirtilirken koltuk minderleri hindistan cevizi ve at kıllarından oluşuyor.

Yaklaşık 18 ayda 22 öğrenciden oluşan bir grup tarafından tasarlanan araç için Van Etten, “Atıklarda potansiyel görüyoruz” şeklinde konuşurken Üretim ekibi üyesi Matthijs van Wijk, "Otomobil şirketlerinin atık malzemeleri kullanmaya başlayacağını umuyoruz" dedi.

13/11/2020 10:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çöp, elektrikli, araba
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.