Covid-19 salgınının en büyük kazananı Netflix

Herkes aşıyı bulan şirketin “zengin” olacağını düşünürken, Netflix ata bindiği gibi Üsküdar’ı geçmiş olabilir.

ads ads ads ads
24/04/2020

ads
Covid-19 salgınının en büyük kazananı Netflix

Covid-19 nedeniyle evlerine kapanan dünya halkları nedeniyle Netflix 16 milyon yeni abone kazanmış görünüyor.

 

Şirketin son çeyrek raporlarına göre, Netflix yılın ilk 3 ayında toplamda 16 milyon yeni abone kazandı. Toplam abone sayısı daha önce 167 milyon iken, sadece Covid-19 krizi sırasında şirket 16 milyon yeni abone kazandı. Bu da yaklaşık %10 artış anlamına geliyor ki, Disney+’nın da pazara girip rekabeti kızıştırdığı bir dönem için son derece yüksek bir oran.

 

Öyle görünüyor ki Netflix’in yeni yayına giren şovlarının da bu ilgide etkisi büyük. Bir hayvanat bahçesinde çalışan seri katilin öykünü anlatan Tiger King belgeselinin yayına girdiği ilk ayda 64 milyon kişi tarafından izlendiği dikkat çekiyor. La Casa De Papel’i ise 65 milyon kişi izlerken, Spenser Kanunları filmini 85 milyon kişinin izlediği anlaşılıyor. Netflix 16 milyon yeni abonesiyle dünyanın en büyük medya şirketi olma yolunda da hızla ilerliyor.

 

Bu rakamlardan da anlaşıldığı üzere, virüs krizinin gerçek kazanan Netflix olabilir. Tüm dünya şirketleri gelir kaybı yaşayıp krizle başa çıkmak için finansal çözümler ararken, Netflix yöneticileri kredi kartlarından kasasına akan paraları nasıl istifleyeceklerini düşünmekten yorgun düşmüş olabilirler.

 

24/04/2020 09:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: netflix, koronavirüs, kovid 19,
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.