Covid-19 Sürecinde Astım Hastaları Bitkisel Tedaviden Neden Faydalanmalı?

ads ads ads ads
28/01/2021

ads
Covid-19 Sürecinde Astım Hastaları Bitkisel Tedaviden Neden Faydalanmalı?

Korona virüs sürecinde risk grubunda yer alan astım hastaları için, hastaların neler yapabileceği hususunda tavsiyelerini almak üzere Dr. Hakan Özkul ile gerçekleştirdiğimiz röportajda altı çizilmesi gereken değerli bilgiler elde ettik. 

Astım hastaları risk grubunda yer alıyor. Astım hastaları korona virüsünden neden diğer insanlardan daha fazla etkileniyor ?

“Çünkü bu hastalık doğrudan akciğere saldıran cinste bir hastalıktır. Enfekte olan hastaların sağlıklı olsalar bile solunum sistemine ve akciğerlere ciddi hasarlar vermektedir. Astım hastalığı da doğrudan solunum ve akciğerler ile alakalı olması bu risk grubunda korunması gereken hastalıklar arasında ön plana taşımaktadır. Korona virüsten hayatını kaybedenler yaklaşık %19’ u akciğer hastalığına sahip insanlar olduğu biliniyor. Bu yüzden kronikleşmiş astım veya KOAH gibi hastalıkları olan kişilerin tıpkı enfekte olacakmış gibi bu virüse karşı tüm vücudunu hazırlaması gerekmektedir.”

Astım Hastaları Korona Virüse Karşı Nasıl Önlem Almalıdır ?

Herkesin maske takmak, elini yıkamak ve temizlik kurallarına uymak, sosyal mesafeyi korumak gibi uygulamak zorunda olduğu tedbirlerin yanı sıra, bağışıklık sistemlerini güçlendirecek takviyeler artı varsa alerji durumları varsa bunu tetikleyebilecek şeylerden uzak durmaları, bu dönemde daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir.

Peki Sizin Uzmanlık Alanınız Olan Bitkisel Tedavi İle Bu Süreçte Neler Yapılabilir?

“Bitkisel tedavinin tüm kronik hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Bu noktada bitkisel tedavi sizi Covid-19 ‘ dan korur diyemeyiz ama olası bir durumda bağışıklık sistemini koruyucu ve güçlendirici etkisi ile mevcut olan hastalıkların süreçte bizleri daha az etkileyerek süreci daha hızlı ve hasarsız atlatması sağlanabilir. Bizim Covid-19’ a karşı en güçlü silahımız güçlü bir bağışıklık sistemidir. Güçlü bir bağışıklık sistemini de bitkisel tedavi ile kolaylıkla sağlayabiliriz. Aynı zamanda solunum yollarının doğru işleyebilmesine katkıda bulunan birçok bitkinin de etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlayan bilgiye sahibiz. Korona virüse yakalanan astım hastalarına da buradan bir çağrımız olacak. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Çünkü bu hastalıkla savaşmak için her hastalıkta olduğu gibi moral ve motivasyonunuzu iyi tutmanız gerekir. Beslenmeniz ve takviye edici gıdalarla bağışıklık sisteminizi güçlü tuttuğunuz sürece hastalığı daha rahat ve hasarsız atlatmanız mümkün olacaktır.”

Kısaca Tavsiyenizi de alabilir miyiz ?

Tabi ki günümüzde astım hastalığının yaratmış olduğu olumsuz etkileri giderecek bilgilere sahibiz. Her bir astım hastasına önlemsiz kalmaması hususunda tavsiyem olacaktır. ”

Dr. Hakan Özkul İletişim Bilgileri,

Sorularınız için; www.hakanozkulasor.com

Dr. Hakan Özkul Facebook Sayfası

Whatsapp Hattı: 0 542 838 23 24

28/01/2021 11:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: covid19, astım hastaları, hakan özkul
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.