Covid belirtileri: En sık görülen 20 semptom

ads ads ads ads
17/07/2022

ads
Covid belirtileri: En sık görülen 20 semptom

İngiltere'de 17 bin 500 kişiden gelen verilere göre, Covid testi pozitif çıkanların en yaygın bildirdiği semptom artık boğaz ağrısı. Öne çıkan diğer belirtiler ise baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük.

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) listesinde ilk sıralarda yer alan yüksek ateş ve koku/tat kaybı, son dönemdeki hastalarda eskisine göre çok daha nadir görülüyor.

Ses kısıklığı, hapşırma, yorgunluk, kas ağrısı ve baş dönmesi, sık bildirilen belirtilerden.

Zoe App adlı uygulamanın verilerine göre, öne çıkan 20 Covid belirtisi sırasıyla şöyle:

  • Boğaz ağrısı - %58
  • Baş ağrısı - %49
  • Burun tıkanıklığı - %40
  • Kuru öksürük - %40
  • Burun akıntısı - %40
  • Balgamlı öksürük - %37
  • Ses kısılması - %35
  • Hapşırma - %32
  • Yorgunluk - %27
  • Kas ağrısı - %25
  • Baş dönmesi - %18
  • Lenf bezlerinin şişmesi - %15
  • Göz ağrısı - %14
  • Koku hissinde değişim - %13
  • Göğüs ağrısı - %13
  • Ateş - %13
  • Terleme - titreme - %12
  • Nefes darlığı - %11
  • Kulak ağrısı- %11
  • Koku kaybı - %10 oranda bildirildi

BBC, bu tablonun diğer araştırmalarla da tutarlı olduğunu teyit etti.

KAYNAK: BBC

17/07/2022 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS: covid
MANŞETLER

HK KORONAVİRÜS

Çin’de Covid krizi büyüyor… 20 günde 250 milyon vaka

HK KORONAVİRÜS

Sıfır Covid uygulamasıyla halkın sert tepkilerini toplayan Çin, bir süredir katı önlemleri rafa kaldırmıştı. Ancak ülkede yeniden Covid vakalarında yaşanan patlama endişe yarattı. Geçtiğimiz günlerde morglarda yer kalmadığı dünya basınına yansırken şimdi de 20 günde 250 milyon kişinin Covid olduğu belirtiliyor. Vaka ve ölü sayılarının hükümetin belirttiği rakamlarla örtüşmemesi de tartışmalara neden oldu.

Yeni varyantın ismi belli oldu

HK KORONAVİRÜS

Dünya çapında 660 milyon kişiye bulaşan, 6.5 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan, Covid 19 pandemisi artık birçok ülkenin gündeminden çıkmak üzere. Buna karşın artan vakalar uzmanları endişelendiriyor. Güney Afrika'da bir araya gelen virüs ve salgın hastalık uzmanları, kış mevsimine girilirken yeni ve daha ölümcül varyant riskinin sürdüğü uyarısında bulundu. Şimdilik ortaya çıkmasa da yeni varyant için kullanılacak isimse "Pi" olacak.

© 2019 Digihaber Portal Services Ltd. Haber Kıbrıs.