Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 10 Ağustos 2022

ads ads ads ads
10/08/2022

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 10 Ağustos 2022

İngiltere Merkezli HSBC Bank, geçtiğimiz gün yayımladığı raporda, 2022 USDTRY yıl sonu tahminini 17,50’den 19,5’ye yükseltirken, 2023 ikinci çeyreğe kadar olan USDTRY tahminini ise 18,20’den 21’e çıkardı. Banka raporda, “Sonbaharda mevsimlik turizm gelirlerinin daha az destekleyici hale gelmesi ve Avrupa'da durgunluk olasılığının ortaya çıkmasıyla, TL'nin daha belirgin bir zayıflama baskısı ile karşı karşıya kalabileceğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin IMF’den borç aldığına yönelik iddiaları reddetti. Bakan Nebati, IMF’nin üye ülkeleri desteklemek için kota paylarına göre koşulsuz rezerv desteği sağladığını, Türkiye’ye de bu çerçevede 6,3 milyar dolar tahsis edildiğini ancak IMF ile herhangi bir anlaşma ya da program ilişkisine girilmediğini açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, merkez bankasının 14 yılın zirvesine ulaşan enflasyon ile mücadele kapsamında muhtemelen faizleri yeniden yükseltmek durumunda kalacağını söyledi. İngiltere Merkez Bankası 4 Ağustos’da politika faizini 50 baz puan artırarak, 1995’ten bu yana en sert faiz artırımını gerçekleştirmişti.

ABD Senatosu’nun geçtiğimiz hafta verdiği onayın ardından, ABD Başkanı Joe Biden da, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine onay veren belgeleri imzaladı. Ülkelerin NATO’ya katılabilmesi için tüm üye ülkelerin parlamentosundan onay alması gerekiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Tayvan ziyareti sonrası katıldığı bir yayında, Çin’in Tayvanı izole etmesine izin verilmeyeceğini belirtirken, Tayvan Dışişleri Bakanı, Çin’in Tayvanı işgale hazırlandığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, savaşın Kırım’da başladığını ve savaşın Kırım’ın kurtarılmasıyla bitmesi gerektiğini söyledi.

Bugün Fiyat İstikrarı Komitesi Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanacak. Toplantıda enflasyon ile gıda ve tarımsal ürünlerde temel girdi maliyetlerindeki gelişmeler ele alınacak. Ayrıca ABD ve Almanya TÜFE verileri takip edilecek.

USDTRY 17,927, EURTRY 18,306 ve GBPTRY 21,656 olarak fiyatlanıyor.

10/08/2022 09:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.