Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 10 Mayıs 2022

ads ads ads ads
10/05/2022

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 10 Mayıs 2022

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, kur korumalı mevduat hesaplarının 22 Nisan itibariyla 782 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Vadesi dolan kur korumalı mevduat hesaplarının %90 civarında yenilendiğini belirten Alpaslan Çakar, “Bireylerde 8 milyar dolar, tüzelde 11 milyar dolarlık bir yabancı paranın TL'ye geçtiğini görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu’nu yayımladı. Geçen yıl Kasım ayından bu yana ekonomik görünümdeki belirsizliklerin arttığı belirtilen raporda, Rusya-Ukrayna savaşının ABD ve küresel ekonomiler üzerindeki etkilerinin oldukça belirsiz olduğu ifade edildi. Yakın vadede savaş ve bağlı gelişmelerin enflasyon üzerinde yukarı yönlü hareketlere sebep olabileceği, ayrıca ekonomik faaliyet üzerinde baskı oluşturmasının muhtemel olduğu kaydedildi.

Avrupa Birliği dış politikadan sorumlu yetkilisi Josep Borrell, AB tarafından dondurulan Rusya’nın döviz rezervlerinin, savaştan sonra Ukrayna’nın yeniden inşasında kullanılabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna’ya askeri ekipman verilmesinin kolaylaştırılmasını sağlayan yasayı imzaladı.

İngiltere Merkez Bankası Eski Başekonomisti Andy Haldane, enflasyon krizinin birkaç ayda bitecek bir süreç olmadığını, aylar değil, yıllarca sürebileceğini ifade etti. Haldane, enflasyondaki yüksek seyrin gelecek sene, hatta bir sonraki sene de görülebileceğini söyledi. İngiltere’de enflasyon son verilere göre yıllık bazda %7 seviyelerinde ve İngiltere Merkez Bankası Ekim ayında enflasyonun %10’u aşabileceği uyarısında bulunmuştu.

Bugün Türkiye işsizlik oranları açıklanacak.

Hafta açılışını 14,960 seviyelerinde yapan USDTRY, dün itibariyle 15,000’in üzerini gördü. USDTRY anlık olarak piyasada 15,114 seviyelerinde fiyatlanyor. EURTRY 15,982 ve GBPTRY 18,685 seviyelerinde fiyatlanmakta.

10/05/2022 09:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.