Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 23 Mayıs 2022

ads ads ads ads
23/05/2022

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 23 Mayıs 2022

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ve ülkeler arası ilişkiler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna vurgu yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise, Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, terör örgütü PKK’nın Finlandiya'daki bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair Türkiye'ye güvence verebileceklerini söyledi.

İngiltere, savunma sanayi ürünleri konusunda Türkiye'ye uyguladığı ihracat kısıtlamalarını kaldırdı.

Rus enerji şirketi Gazprom, Finlandiya’ya doğal gaz sevkiyatının tümüyle durdurulduğunu bildirdi. Gazprom’dan yapılan açıklamada, Finlandiya’nın gaz sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadığı belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi, Nisan ayına ilişkin ÜFE verilerini açıkladı. Aylık bazda artış %2,8 olurken, yıllık bazda artış %33,5 ile rekor seviyeye yükseldi. Almanya Federal İstatistik Ofisi’nden yapılan açıklamada, "Mevcut veriler Ukrayna'daki savaşın etkilerini yansıtıyor." Denildi.

Euro Bölgesi’nde tüketici güveni tarihi düşük seviyelerde kalmaya devam etti. Pandemi başında -22,7 ile rekor dip seviyeye gerileyen endeks, enflasyonun tırmanmasıyla Nisan ayında tekrardan -22 seviyelerine gerilemişti. Mayıs ayında -21,1 ile dip seviyeler devam etti.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak. Toplantının ana gündem maddesinin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğiyle ilgili gelişmeler olması bekleniyor. Dünya Ekonomi Formu 22-26 Mayıs tarihlerinde İsviçre Davos’ta gerçekleşecek. Davos’ta ana gündem maddeleri iklim, Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomi olacak. Toplantıya Rusya’dan katılım olmayacak. TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

USDTRY 15,931, EURTRY 16,880 ve GBPTRY 19,995 seviyelerinde fiyatlanıyor.

23/05/2022 08:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.