Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 25 Nisan 2022

ads ads ads ads
25/04/2022

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi  25 Nisan 2022

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Ticaret Odası İş Dünyası Buluşması'nda açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, "Washington toplantılarında aldığımız geri bildirimler, Türkiye'ye oldukça pozitif baktıklarına ve ülkemize yönelik sermaye girişlerinin önümüzdeki dönemde artacağına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.  ABD'de katıldığı G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların Bahar Toplantıları'nda en önemli konunun enflasyon olduğunu söyleyen Nureddin Nebati, bu konunun daha fazla konuşulacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, müzakere sürecinde ellerinden gelen tüm yardımı sağlamaya, arabuluculuk dahil gereken desteği sunmaya hazır olduklarını, garantörlük konusuna da ilkesel olarak olumlu baktıklarını dile getirdiği açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatın 2. aşamasının hedefinin, Donbass ve Ukrayna'nın güneyinde kontrolü ele geçirmek olduğunu açıkladı.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, başkent Kiev'de yer altındaki Bağımsızlık Meydanı metro istasyonunda düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın işgal altındaki bölgelerde referandum yapması ve Mariupol'deki Ukrayna vatandaşlarının öldürülmesi halinde müzakerelerden çekileceklerini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, varlık alım programının yılın üçüncü çeyreğinin başlarında bitmesinin muhtemel olduğunu ve faizin yıl sonundan önce artırılmasının güçlü bir olasılık olduğunu söyledi.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda oyların yaklaşık %58’ini alan Emmanuel Macron, yeniden seçildi.

USDTRY 14,741, EURTRY 15,880 ve GBPTRY 18,866 seviyelerinde fiyatlanıyor.

25/04/2022 09:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.