Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 26 Ocak 2021

Piyasalarda bugün

ads ads ads ads
26/01/2021

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 26 Ocak 2021

Dün itibariyle online olarak başlayan Dünya Ekonomik Forumu(Davos Zirvesi) kapsamında Covid-19 ve ticari ilişkiler konusunda Dünya Liderlerinden gelmesi düşünülen dayanışma mesajlarına dair beklentiler risk iştahına olumlu yansıdı. Gün içerisinde Davos çevrimiçi oturumunda konuşan ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ın, Covid-19 yayılımını azaltmak için ABD'ye yönelik seyahatlere sınırlamalar getiren bir kararname imzalayacağına dair haber akışları ise tedirginliğe neden oldu.

Yine Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın: Euro Bölgesi'nde toparlanmanın gecikebileceğine dair söylemleri de kritikti. Lagarde, 2020'nin dördüncü çeyreğinde Euro Bölgesi ekonomisinin daraldığını söyledi. Ayrıca Kovid-19'un yeni türlerine yönelik endişelere ve sıkılaşan kısıtlamalara rağmen, 2021'in salgın sonrası ekonomik toparlanma yılı olmasını umduğunu belirtti.

Keza, Almanya'da açıklanan IFO Endeksleri de beklentilerin altında kalırken, Başbakan Conte'nin istifa edeceği ve İtalyan hükumetinin dağılacağına dair bazı haber akışlarıyla da Euro varlıkları baskı altında kaldı.

Öte yandan dün IMF'den Türkiye hakkında bir tahmin açıklaması geldi. Kovid-19'a karşı aşılama, ticaret partnerlerinde büyümenin toparlanması ve geçen yıldan devreden pozitif büyümenin yansımasıyla 2021'de pozitif büyümenin devam etmesini beklediğini bildiren IMF  bu yıl ki %5 olan büyüme beklentisini % 6 seviyesine çıkardı

IMF, hükümetin COVID-19 salgınının ortaya çıkardığı ihtiyaçları gidermek için ek hedefli teşvikler ortaya koyması gerektiğini de vurgularken, enflasyonun da 2021 sonuna kadar ılımlı şekilde gerilese de hedefin oldukça üzerinde kalmaya devam edeceğini öngördü. Düşük döviz rezervi, yüksek dış finansman ihtiyacı ve yerlilerin yüksek döviz mevduatının Türkiye'yi şoklara karşı kırılgan hale getirdiği belirtilen değerlendirmede, mevcut politikaların sürdürülmesi durumunda tamponların artacağı ve kırılganlıkların da azalacağı öngörüldü.

Kur tarafına baktığımızda ise dünkü işlem gününe  7,4029 seviyelerinden başlayan Dolar/TL kuru günü 7,4212 seviyesinden kapattı. EURTL kuru 8,9862 GBPTL kuru ise 10,1242 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün ise Dolar /TL kuru 7,4184  EUR/TL kuru 8,9973 GBP/TL kuru ise 10,1235 seviyesinden işlem görmeye başladı.

26/01/2021 09:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.