Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 27 Temmuz 2020

ads ads ads ads
27/07/2020

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 27 Temmuz 2020

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde öncelikli olarak S&P Kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye değerlendirmesi takip edildi. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin notunu “B+” olarak teyit etti, not görünümünü ise değiştirmeyerek “durağan” olarak belirledi.

 Kuruluş yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin pandeminin etkilerinden dolayı bu yıl reel olarak %3,3 daralmasını beklediğini kaydetti. S&P, ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında toparlanmasını beklemelerine rağmen; kredi genişlemesindeki hızlı büyüme, çift haneli enflasyon ve önümüzdeki aylarda genişlemekte olan cari işlemler açığı gibi geçmişteki dengesizliklerin yeniden ortaya çıktığına ilişkin işaretlerin olduğunu belirtti.

Yurt dışı tarafta ise haftanın son işlem gününde İmalat PMI rakamları ön plandaydı. Avrupa tarafında Almanya İmalat PMI’ı 50 ile 2019 Aralık ayı sonunda ilk defa eşik düzeyine ulaştı. Euro Bölgesi İmalat PMI verisi ise 51.1 ile 50 beklentisinin üzerinde bir sonuç aldı. ABD Üretim PMI verisi ise 51.3 ile Şubat ayından sonra ilk kez 50 eşik seviyesinin üzerine çıksada 51.5 olan piyasa tahminlerini karşılayamadı.

Bu hafta ise Bayram tatili nedeniyle işlemlerin 3,5 gün ile sınırlı olacağı haftada gündem maddelerinin önem derecesi ise oldukça yüksek. Türkiye tarafında TCMB'nin Çarşamba günü açıklayacağı yılın üçüncü Enflasyon Raporu öne çıkarken yurtdışında ise yine Çarşamba günkü Fed toplantısı ve Perşembe günkü ABD ikinci çeyrek büyüme rakamları piyasalar açısından oldukça önemli olacaktır.

Kur tarafına baktığımızda ise geçtiğimiz haftanın son işlem gününe 6,8462 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru günü 6,8484 seviyesinden kapattı. EURTL kuru 7,9825 GBPTL kuru ise 8,7612 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün ise Dolar /TL kuru 6,8454 EUR/TL kuru 8,0074 GBP/TL kuru ise 8,7836 seviyesinden işlem göremeye başladı.

Ekonomik takvime baktığımızda ise bugün Türkiye tarafında Kapasite kullanım Oranı ve İmalat Güveni verileri açıklanacakken yurt dışı tarafta ise Almanya’dan İfo İş İklimi Endeksi ve Amerika’dan Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri verisi takibimizde olacak.

27/07/2020 09:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.