Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 29 Haziran 2021

Piyasalarda bugün

ads ads ads ads
29/06/2021

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 29 Haziran 2021

Haftanın ilk gününde piyasaları hareketlendirebilecek nitelikte veri açıklamasının yokluğunda Türk Lirası Dolara karşı bir miktar değer kazanarak günü 8.60 seviyelerinde tamamladı. Son günlerde oluşan 8.80 direnç seviyesinin altında işlem görmeye devam eden USDTRY, FED’in faiz artışı ve tahvil alımlarını azaltıma gitmesine dair yapılan açıklamaların ardından gelişmekte olan diğer ülkelere kıyasla yarışı geride götürmeye devam etmekte. Hisse senedi piyasalarına baktığımızda ise haftaya küresel piyasalarda risk iştahı yüksek başlamasına rağmen ayni olumlu hava yurt içi hisse senedi piyasasına tesir edemedi. Türk varlıklarda yaşanan baskınlanmaya paralel dün BIST100 de günü %1.34’lik düşüşle kapadı. Öte yandan önümüzdeki günlerde takip edilecek ve olumlu etkiye sahip olabilecek haberler arasında Turizm Bakanı tarafından 2021 yılına dair turizm gelirlerinin 23 milyar dolar seviyesinde beklendiği yönündeki açıklama ve Halk Bankası davasına dair ABD mehkemesinde bir anlaşma zemini arandığı yönündeki haber yer almaktaydı.

Yurt dışı tarafta ise dün dikkatleri Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan ve Fed yönetiminin varlık alım miktarını azaltmaya karar verdiklerinde mortgage tahvillerinin alımını daha yüksek hızda düşürmeyi değerlendirdiklerini belirten haber çekti. Bu da 120 milyar dolarlık alım programının 40 milyar dolarlık kısmına denk gelmekte. Son dönemde bu konu ile ilgili her hareket piyasada küçük çaplı deprem etkisi yaratsa da bu haber ilk etapta ciddi bir etki yaratmadı. Ancak konu ile ilgili alınacak aksiyonların oldukça yakın olduğuna işaret eden bu haber piyasaların Ağustos’ta yapılacak Jackson Hole toplantılarından bir adım beklemesine sebep oluyor. Bu bağlamda bu haftanın son günlerinde açıklanacak ADP ve Tarım Dışı İstihadam günü açıklanacak istihdam verileri ve sonrasında açıklanacak enflasyon verisi azami önem taşımakta. Ayrıca bu gelişmeler ışığında Dolar endeksi 92 seviyesine doğru baskıları artırmış durumda.

Bugün Almanya’da Haziran TÜFE verileri ve ABD’de tüketici güven endeksi izlenecek. Yurt içinde ise TÜİK Ekonomik Güven endeksi takibimizde olacak.

Kur tarafına baktığımızda dün güne 8.76 seviyelerinden başlayan Dolar/TL kuru günü 8.69 seviyesinden kapattı. EURTL kuru  10.36, GBPTL kuru ise 12.06 seviyesinden günü tamamladı.

Bugüne baktığımızda ise Dolar /TL kuru kapanış ile ayni seviye olan 8.69, EUR/TL  10.36, GBP/TL kuru ise 12,06 seviyesinden işlem görmeye başladı.

29/06/2021 09:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.