Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 4 Ağustos 2020

Piyasalarda bugün...

ads ads ads ads
04/08/2020
HK

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 4 Ağustos 2020

Yeni haftaya başlarken dün piyasalar Euro Bölgesi’nden gelen PMI verilerini takip etti. Açıklanan verilere göre Euro bölgesinde imalat sektörü PMI verisi 51,8 olarak gerçekleşti. Söz konusu veri Haziran ayında 47.4 değerini almıştı. Almanya tarafında ise İmalat PMI’ı verisi beklentilerin üzerinde artış göstererek 51.0 olarak açıklandı

Bununla birlikte Dün Amerika’dan gelen ISM imalat göstergesi piyasa beklentisi üzerinde gelmesiyle birlikte Temmuz ayında 54.2 ile son 17 ayın en yüksek değerini almış oldu. Beklentilerin üzerinde gelen veri ile birlikte dolar küresel bazda bir miktar toparlandı.

Öte yandan Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Cuma günü yaptığı açıklamaya göre ABD'nin not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çekti. Açıklama notunda ABD'nin kamu finansmanındaki bozulmanın ve inandırıcı bir mali planı olmadığının altını çizen Fitch, ülke notunu değiştirmeyerek "AAA" seviyesinde bıraktı.

Genel olarak haftaya baktığımızda ise  bu hafta özellikle ABD’den gelecek olan veriler piyasalar açısından önemli olacaktır. Çarşamba günü öncü sayılabilecek ADP tarım dışı istihdam verisi ardından; Cuma günü Tarım Dışı İstihdam verisini takip edilecekken veriler ile küresel bazda hareketlilik artabilir

Kur tarafına baktığımızda ise geçtiğimiz haftanın son işlem gününe 6,9674 seviyelerinden başlayan Dolar/TL kuru günü 6,9955 seviyesinden kapattı. EURTL kuru 8,2876 GBPTL kuru ise 9,1606 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün ise Dolar /TL kuru 6,9746 EUR/TL kuru 8,2098 GBP/TL kuru ise 9,1086 seviyesinden işlem göremeye başladı.

Ekonomik takvime baktığımızda ise bugün Türkiye tarafında  enflasyon rakamları takibimizde olacakken yurt dışı tarfata ise EUR Bölgesi Üretici Fiyat Endeksi takibimizde olacak.

04/08/2020 09:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.