Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 7 Ekim 2021

Piyasalarda bugün

ads ads ads ads
07/10/2021

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 7 Ekim 2021

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, 2021 yılı bitmeden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile çevrim içi bir görüşme için prensipte anlaştıkları bildirildi.

ABD'de Cumhuriyetçilerden borç limitinin süresinin uzatılmasına yeşil ışık yaktı. Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell yaptığı açıklamada, Demokratların, borç limitinin süresini mevcut harcamaları karşılayabilmek için sabit bir dolar tutarında Aralık ayına kadar acil olarak uzatabilmesine ilişkin tasarıyı normal prosedürlerle geçirmelerine izin vereceklerini bildirdi. ABD Senatosu'nda borç tavanı için Cumhuriyetçilerden gelen Aralık ayına kadar yükseltme teklifine Demokratların da destek verdiği belirtildi. 

ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) en büyük hissedarı ABD’nin, Başkan Kristalina Georgieva’ya adının karıştığı usulsüzlük iddialarından dolayı istifa çağrısında bulunmasının gerekip gerekmediği konusunu tartışıyor. Georgieva, Dünya Bankası’nda görev yaptığı dönemde, bankanın İş Yapma Kolaylığı Raporu’nda Çin’in sıralamasını etkileyen verileri değiştirmek için personele baskı yapmakla itham ediliyor. Georgieva IMF’in başına 2019 yılında geçmişti.

ABD'de özel sektördeki istihdam değişimini gösteren ADP, Eylül ayında 568 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde geldi. Yılın en iyi performansını Mayıs ayında pandemi gösteren özel sektör istihdam, Temmuz ve Ağustos'ta beklenti altında kalmasının ardından Eylül'de beklentileri aştı. Bugün ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Eylül ayında 94,50 seviyesine çıkarak bir yılın zirvesini gören ABD Dolar Endeksi, Ekim ayının ilk işlem haftasında da güçlü kalmaya devam ediyor. Endeks son üç günlük düşüşünün ardından bugün tekrar 94,45 seviyelerine yükseldi ve sene başı itibarıyla %5'e yakın yükseliş yaşadı.

Dün günü 8,880 seviyesinde kapatan USDTRY, bugün piyasada 8,870 seviyelerinde fiyatlanıyor. EURTRY kuru 10,265, GBPTRY kuru ise 12,045 seviyelerinde fiyatlanmakta.

07/10/2021 08:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.