Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 7 Temmuz 2020

Piyasalarda bugün...

ads ads ads ads
07/07/2020
HK

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 7 Temmuz 2020

Piyasalarda yaşanan gelişmelere baktığımızda dün Avrupa tarafında açıklanan ekonomik veriler gündemdeydi. Almanya’dan gelen verilere göre Mayıs ayında Fabrika Siparişleri beklentileri karşılamadı. Gelen veriye göre Almanya’da yeni siparişler Mayıs ayında %10.4 yükseldi. Piyasalardaki beklentiler verinin %15 oranında gelebileceği yönündeydi. Gelen veri ile birlikte dönüşün çok kısa sürede gerçekleşmeyebileceği belirtildi.

Bununla birlikte Euro bölgesinden gelen Perakende Satışlar verisi izlendi. Aylık bazda söz konusu veri %17.8 oranında arttı. Beklentilerin üzerinde gelen veri de piyasalardaki beklentiler ise %15.0 civarındaydı

Öte yandan dün AB-Türkiye ilişkilerine dair Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında gelen açıklamaları da takip edildi. Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında; Doğu Akdeniz ve  Kıbrıs konusunda bir tıkanma gördüklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin  Kıbrıs'ta bir esneklik gösterebilmesi icin KKTC'nin hidro karbon haklarının garanti altına alınması gerektiği; işbirliğine açık olduklarını fakat dayatmalara karşı olduklarını belirtti.

Dün ayrıca Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi'nin tahminleri gündemdeydi. Açıklanan tahminlere göre 2020'de küresel GSYH'nin yüzde 5,2 daralması bekleniyor. Bu oranın Büyük Buhran'dan bu yana ekonomik faaliyetteki en büyük daralma ve 2008-2009 küresel finansal krizinden çok daha kötü olduğu belirtildi

Kur tarafına baktığımızda ise geçtiğimiz haftanın son işlem gününde güne 6,8595 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru günü 6,8609 seviyesinden kapattı. EURTL kuru 7,7590 GBPTL kuru ise 8,5713 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün ise Dolar /TL kuru 6,8619 EUR/TL kuru  7,7644 GBP/TL kuru ise 8,5846 seviyesinden işlem göremeye başladı.

Ekonomik takvime baktığımızda ise bugün Türkiye tarafında Hazine nakit dengesi açıklanacakken yurt dışı tarafta ise almanya’dan Sanayi Üretimi verisi ve Amerika’dan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı takibimizde olacak.

07/07/2020 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.