Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 8 Temmuz 2021

Piyasalarda bugün

ads ads ads ads
08/07/2021

ads
Creditwest Bank Ekonomi Gündemi 8 Temmuz 2021

Dünkü işlem gününde, küresel ekonomik takvimin Avrupa seansında, İngiltere’de açıklanan Halifax Konut Fiyat Endeksi; senelik bazda önceki ayki yüzde 9.5’lik seviyesinden yüzde 8.8 seviyesine geriledi.  Almanya’nın Sanayi Üretimi de, Mayıs ayında; yüzde 0.5’lik artış beklentisine karşın, yüzde 0.3 oranında daralma gösterdi.

Avrupa tarafında ayrıca, AB Komisyonu’nun Ekonomik Tahminleri de takip edilirken; Almanya, Fransa, İtalya ve Euro Bölgesi genelinin 2021 büyüme tahminleri yukarı yönlü revize edildi. 2022 yılı için ise; Fransa’nın büyüme tahmini sabit bırakılırken, İtalya’nın büyüme tahmini aşağı çekildi.

Akşam saatlerinde ise  FED’in, 15-16 Haziran tarihlerinde düzenlediği toplantılarına dair tutanaklar takip edildi. FED'in salgının başladığı günden beri sürekli tekrar ettiği hedefi olan maksimum istihdam seviyesine ulaşılması için çalışmalara devam edileceği, varlık alım programında yapılması muhtemel herhangi bir değişikliğin piyasaya önceden açıklanacağı ve en önemlisi varlık alım programının tartışmaya açılacağı net bir şekilde tutanaklarda yer aldı.

Toplantıda enflasyon tahminini yukarı yönlü revize eden FED, gerekçe olarak arz kesintileri ve işgücü piyasasında yaşanan sıkıntıların uzun süre yaşanabileceği beklentisi ile tüketici fiyatlarındaki artış eğiliminin devam edebileceğini belirtti.

Küresel çapta, yeni işlem gününün ekonomik takviminde; Avrupa Merkez Bankası(ECB)’nın “Strateji Gözden Geçirmesi”ne dair yapacağı Para Politikası Duyurusu önem arz edecek. Ayrıca  ABD’de açıklanacak olan İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri de küresel çapta hayli kritik olacak. Yine, Covid-19 Pandemisi(Delta ve Lambda varyantları, aşılama vs.) ve majör merkez bankalarının yetkililerinden gelecek açıklamalar ve tahvil piyasalarında oluşacak fiyatlamalarda hareketlilik yaratbilir.

 

Kur tarafına baktığımızda ise dünkü işlem gününe 8,6837 seviyelerinden başlayan Dolar/TL kuru günü 8,6837 seviyesinden kapattı. EURTL kuru 10,2379 GBPTL kuru ise 11,9843 seviyesinden günü tamamladı.

Bugüne baktığımızda ise Dolar /TL kuru güne 8,6851 EUR/TL  10,2690 GBP/TL kuru ise 11,9750 seviyesinden işlem görmeye başladı.

08/07/2021 09:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Creditwest Bank Ekonomi Gündemi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.