CTP'li Kadınlardan Dereboyu'nda Gövde Gösterisi

ads ads ads ads
03/04/2013
TAK

ads
CTP'li Kadınlardan Dereboyu'nda Gövde Gösterisi

 CTP-BG’li kadınlar, belediye seçimlerine yönelik Dereboyu’nda etkinlik düzenledi.

CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu’nun da katıldığı etkinlikte kadınlar, “Kadın Dostu ve Eşitlikçi Kent” için Fellahoğlu’na oy verilmesini istedi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, CTP Kadın Örgütü, Dereboyu’nda düzenlediği etkinlikte bildiri dağıtarak, Kadri Fellahoğlu’nun projelerini halka paylaştı. “Nasıl bir Lefkoşa’da yaşamak istediğimize biz karar vermeliyiz” denilen bildiride, Kadri Fellahoğlu’nun projeleri ve “Lefkoşa gücünü kadınlardan alacak. Lefkoşa’yı yeniden birlikte kuracağız” sözleri yer aldı.

Çemberde ve yol kenarlarında ellerinde bayraklarla halkı selamlayan kadınlar, yoldan geçenlere saksıların içinde feslikan dağıttı.

SORAKIN: SORUMLULUK BİZİM, İRADE BİZİM

CTP-BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, yaptığı basın açıklamasında Lefkoşa’nın duyarlı kadınlarına seslenerek, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin son iki dönemde tarihinin en kötü dönemini yaşadığını hatırlattı ve belediyenin idari ve ekonomik açıdan dibe vurduğunu ileri sürdü.

Sorakın, çalışanların haklarını alamadığını, en temel insan hakkı olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkından bile insanların mahrum bırakıldığını kaydetti.

“Birlikte kuracağımız yeni Lefkoşa’da bir yandan belediyeyi yeniden yapılandırırken öte yandan toplumsal cinsiyet eşitliğinin gereği olan ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ anlayışı hayat bulacak” diyen Sorakın, kadınların emeği ile üretilen ‘Kadın Dostu Kent’ politikasının kadınların yaşadığı kentte söz hakkı olmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Kadınlar olarak karar alma mekanizmalarına katılımının sağlandığı, yerel eşitlik politikalarının oluşturulduğu ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının yerel yönetim uygulamalarına aktarıldığı bir kent yönetimi yaratmak için Fellehaoğlu’nun desteklenmesi gerektiğini belirten Sorakın sözlerini şöyle tamamladı:

“Kadınlar olarak ihtiyaç duyduğumuz toplu taşıma hizmetleri, sağlıklı ve yeşil bir çevre planı, kolay erişebilir sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşmesi, kadınların talepleri çerçevesinde düzenlenecek yeni kamusal alanlar için ve kadınların maruz kaldığı şiddeti ortadan kaldırmak üzere açılacak ‘Alo Şiddet Görüyorum Hattı’ ile ‘Kadın Sığınma Evi’ yanında, şiddet kültürünü yok edecek adil, demokratik ve özgürlükçü bir kent anlayışı için sizlerle birlikte harekete geçiyoruz. ‘Kadın Dostu Kent’ projesini hayata geçirecek ve bu projeyi geliştirip uygulayacak olan Kadri Fellahoğlu ve ekibini tüm Lefkoşalı kadınları destek vermeye davet ediyoruz.”

03/04/2013 19:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ctp, kadın, sibel sorakın, dereboyu, kktc, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.