CTP'yi ziyaretinde Avrupa ağzı ile konuştu

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’i (CTP-BG) ziyaret etti

ads ads ads ads
18/06/2012
TAK

ads
CTP'yi ziyaretinde Avrupa ağzı ile konuştu

CTP'yi ziyaretinde Avrupa ağzı ile konuştu

KKTC ve Güney Kıbrıs’ta temaslar yapmak için adada bulunan AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’i (CTP-BG) ziyaret etti.

Rum ağzıyla değil Avrupa ağzıyla konuştuğunu belirten Swoboda, adanın tek devlet çatısı altında birleştirilmesi ve bu devletin Avrupa’da hak ettiği yeri almasından yana olduklarını söyledi.

Swoboda, AP Sosyalist Grubun Kıbrıslı Türkler ile daha yakın ilişkiler geliştirilmesi yönündeki kararlılığını sürdürdüğünü ve bu kararlılığın Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün kabulünü de içerdiğini vurguladı.

YORGANCIOĞLU

Görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulunan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Swoboda’yı ağırlamaktan büyük bir şeref duyduğunu ve Swoboda’nın CTP-BG’nin de işbirliği içerisinde ve üyesi olduğu Sosyalist Grubun Başkanı seçilmesinden onur duyduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu, Swoboda’nın görevi devraldığı kişinin Parlamento Başkanı olmasından da memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

SWOBODA

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da adaya her geldiğinde hem Kuzey Kıbrıs hem de Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini kaydetti. AP Sosyalist Grup ile CTP arasındaki ilişkinin hep iyi olduğunu belirten Swoboda üyeleri olan CTP ile iyi ilişkilerinin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar’ın AB vatandaşı olduğunu ve AB içerisinde yerleri bulunduğunu dile getiren Swoboda, bazı basın organlarının kendisini Rum ağzıyla konuşmakla suçladığını ancak kendisinin Rum ağzıyla değil Avrupa ağzıyla konuştuğunu vurguladı.

Adanın tek devlet çatısı altında birleşmesini istediklerini ve bu devletin Avrupa’da hak ettiği yeri almasından yana olduklarını belirten Swoboda, Sosyalist Grubun Kıbrıslı Türkler ile daha yakın ilişkiler geliştirilmesi yönündeki kararlılığını sürdürdüğünü, bu kararlılığın Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün kabulünü de içerdiğini söyledi.

“GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER ÜZERİNDE ÇALIŞILMALI"

Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasındaki güven artırıcı önlemlere önem verilmesi gerektiğini de vurgulayan Swoboda, bunlar üzerinde çalışılması gerektiğini kaydetti.

Adanın birleştirilmesi vizyonuna hala inandıklarını da dile getiren Swoboda, daha fazla adım atılmasıyla bu hedefe ulaşılabileceğine inandıkların belirtti.

Birleşme yönünde atılan adımlar görmek istediklerini belirten Swoboda, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının buna bir engel teşkil etmediğini, görüşmelerin devam edebileceği kanaatinde olduklarını söyledi.

“AB YARDIMCI OLABİLİR ANCAK MÜZAKERELERİN ESAS SAHİBİ BM”

Güney’deki seçim kampanyası sırasında çözümü engelleyecek yeni unsurların ortaya çıkmayacağını ümit ettiğini de belirten Swoboda, AB’nin taraflar arasındaki güvenin artırılmasına yönelik adımlar atılmasına yardımcı olabileceğini, birleşme yönünde tarafları teşvik edebileceğini, ancak müzakerelerin esas sahibinin BM olduğunu, müzakerelerin BM çatısı altında sürdürüldüğünü ve böyle olması gerektiğini de ifade etti.

18/06/2012 19:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, CTP’yi ziyaretinde Avrupa ağzı ile konuştu, Özkan Yorgancıoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.