Cumhurbaşkanı Akıncı: Bilgi saklamayalım...

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dikkatli olunması ve mesafenin korunması çağrısını yineledi.

ads ads ads ads
04/04/2020
HK

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı: Bilgi saklamayalım...

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, koronavirüse karşı verilen mücadelede sosyal mesafeyi koruyup, yakın temastan kaçınma konusunda yüzde 100 başarılı olunduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirterek, “Hangi zorunlu amaçla olursa olsun dışarıya çıkıldığı zaman aradaki mesafeye mutlaka dikkat edelim çünkü bilmeden de taşıyıcı olabiliriz” dedi.

Mustafa Akıncı bugün sosyal medya hesabından yaptığı videolu çağrıda, bütün dünyanın 3 haftayı aşkın bir süredir ölümcül bir virüse karşı amansız bir mücadele verildiğine işaret ederek, bu sürecin nasıl evrileceğinin devletler düzeyinde alınan kararlar yanında, bireysel düzeyde yurttaşların davranışlarıyla da yakından ilişkili olduğunu belirtti.

“SOSYAL MESAFEYİ KORUMADA YÜZDE 100 BAŞARILI DEĞİLİZ”

Bireylerin bilinçli davranmasının, alınan tedbirlere yardımcı olmak bakımından son derece önemli olduğunu kaydeden Akıncı, son günlerde gözlemlere dayanarak, çok önemli olan izolasyon yani sosyal mesafeyi koruyup, yakın temastan kaçınma konusunda yüzde 100 başarılı olunduğunu söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ödemeler günü yurttaşların banka önlerinde bir araya gelişlerinde gördüklerinden dolayı sosyal mesafeyi koruma konusunda çağrı yapmayı uygun gördüğünü belirtti.

Akıncı, “Hangi zorunlu amaçla olursa olsun dışarıya çıkıldığı zaman aradaki mesafeye mutlaka dikkat edelim çünkü bilmeden de taşıyıcı olabiliriz. Karşımızdaki yakınımız, arkadaşımız bu virüsü taşıyan birisi olabilir. O nedenle bu mesafeyi muhafaza edersek ne biz ona bilmeden taşıdığımız virüsü bulaştırırız ne de ondan bunu alma tehlikesine düşeriz. Bu nedenle lütfen bu hususta dikkatli olalım” çağırısı yaptı.

“YETKİLİLERDEN BİLGİ SAKLAMAYIN”

Halk bu konuda ne kadar bilinçli olsa da bazı kişilerin bu virüsün bulaşması ayıplanacak bir şeymiş gibi çekingen davranıp, yetkililerden bilgi saklanmasının yanlışlığına da dikkat çeken Akıncı, “Bunu yapmakla en başta kendimizi, yakınlarımızı, sevdiklerimizi, diğer yurttaşları tehlikeye atarız. Bunu yapmayalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, alınan tüm tedbirlere rağmen elde olmayan nedenlere bu virüsün şu veya bu şekilde bulaşabileceğine işaret ederek, bunu saklamanın ya da temas halinde olunan insanların kimliğini yetkililere vermemenin çok ama çok büyük bir hata olacağını söyledi.

“GEREKEN BİLGİLERİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ALMAK GEREKİYOR”

Akıncı ayrıca ortada bir bilgi kirliliği olduğunu belirterek, bunun önüne geçmek gerektiğini ve bunun da gereken bilgilerin bu konuda en yetkili makam olan Sağlık Bakanlığı’ndan almak gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sağlık Bakanlığı bunu elinden geldiğince yapmaya gayret ediyor. Belki daha sıklık net bir şekilde bütün bilgileri yurttaşlarla paylaşma yoluna gidildiğinde ve biz bilgiyi tek bir kaynaktan aldığımızda öyle inanıyorum ki bilgi kirliliğinin önüne büyük oranda geçilebilecek” dedi.

 

04/04/2020 14:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı, Mustafa Akıncı, , bilgi saklamayalım, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.