Cumhurbaşkanı Akıncı Ortopedik Özürlüler Derneği heyetini kabul etti

ads ads ads ads
12/05/2015

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı Ortopedik Özürlüler Derneği heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkede 2013 verilerine göre 4 bin 871 engelli vatandaşın bulunduğuna işaret ederek, Cumhurbaşkanlığının, engellilerin yaşadığı sıkıntıların aşılması konusunda hükümetlerin önüne geçmeden ve geçmeye çalışmadan, hükümetle işbirliği içerisinde çalışacağını vurguladı. Akıncı, “görevimiz, engelli kardeşlerimize daha kaliteli bir yaşamı sağlamak olmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Engelliler Haftası dolayısıyla Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği heyetini kabul etti.

Görüşmede konuşan Kibrit, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyarette, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya engellilerin yaşadığı sıkıntılar ile engelliler için olması gerekenler hakkında bilgi aktaracaklarını söyledi.

Kibrit, dernek olarak engellilerin toplumla iç içe yaşaması gerektiğine inandıklarını ve hep bu yönde çalıştıklarını ifade ederek, evinde kapalı olan engellileri topluma kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi, bu yöndeki çalışmalarına Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da destek vereceğine inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Engelliler Haftasının, farkındalığın artması ve engellilerin asıl engeli toplumsal fiziki şartlar, çevre, düşünce, algının değişmesi için önemli olduğunu kaydetti.

Akıncı, son yıllarda bu konuda duyarlılık değişmesi olduğuna, toplumda farkındalığın olduğuna işaret ederek, ancak bunun yeterli olmadığını, yapılması gereken çok iş ve atılması gereken çok adım olduğuna dikkat çekti.

Akıncı, bunların gerek çevre gerek fiziki çevresel engellerin bertaraf edilmesi gerekse düşünce açısından olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı bu açıdan elinden gelen bütün çabayı sizinle birlikte gösterecektir, buna hiç kuşku yok” dedi.

Akıncı, önlerindeki dönemde dernekle işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığının bu konuda duyarsız kalmayacağını vurguladı. 

12/05/2015 13:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ortopedik Özürlüler Derneği, mustafa akıncı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.