Cumhurbaşkanı Akıncı: 'Siyasi irade ve kararlılıkla devam'

Cumhurbaşkanı Akıncı sosyal medya üzerinden mesaj verdi

ads ads ads ads
11/09/2019
HK

"Kıbrıs Türk halkı adına bu iradeyi sürecin başından beri gösterdiğimiz gibi bundan böyle de göstermeye devam edeceğimizden kimse kuşku duymamalıdır"

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı: 'Siyasi irade ve kararlılıkla devam'

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Kıbrıs Sorunu’na ilişkin bir çözüme varmak için gerekli olanın gerçek bir siyasi irade ve kararlılık olduğuna vurgu yaptı, bu iradeyi göstermeye devam edeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklaması şöyle:

Kıbrıs sorunu toplumsal, toplumlar arası, ulusal ve uluslararası çerçevede ele alınan, farklı boyutları olan bir konudur. Bu nedenledir ki hem kendi içimizde hem Rum Toplumuyla, hem Türkiye ile ve hem de Birleşmiş Milletler Örgütü ve genel anlamda uluslararası camia ile de görüşülmekte ve çözüm yolları aranmaktadır. Yıllardır süren bu çalışmalar ilkeler ve belgelerden oluşan ciddi bir birikim yaratmıştır. Bunlara dayalı olarak sonuca varmak için ise gerekli olan gerçek bir siyasi irade ve kararlılıktır. Kıbrıs Türk halkı adına bu iradeyi sürecin başından beri gösterdiğimiz gibi bundan böyle de göstermeye devam edeceğimizden kimse kuşku duymamalıdır. Bu süreçte halkımızın güven ve desteği en gerekli ve belirleyici unsur olacaktır.

11/09/2019 14:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mustafa akıncı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.