Cumhurbaşkanı Tatar BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenka’yı kabul etti

ads ads ads ads
01/07/2022

ads
Cumhurbaşkanı Tatar BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenka’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Siyasi İşler Bölümü Avrupa, Orta Asya ve Amerika Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca’yı kabul etti.

Saat 15.00’te başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ergün Olgun ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi  ve BM Kıbrıs Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart  da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Jenca’ya Kıbrıs Türk tarafının hazırladığı 4 başlıktan oluşan önerileri sunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, iki devlet arasında işbirliğini öngören başlıklardan birincisinin adanın etrafındaki hidrokarbon yataklarıyla ilgili olduğunu kaydetti.  Tatar, ikinci başlıkta, tüm adanın Türkiye üzerinden AB enterkonnekte sistemine dahil olmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Üçüncü işbirliği alanı olarak güneş enerjisinin etkin olarak kullanılmasını önerdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, dördüncü işbirliği önerisinin ise Türkiye'den gelen su dahil olmak üzere, adanın tatlı su kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili olduğunu açıkladı.

01/07/2022 17:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhurbaşkanı Tatar BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenka’yı kabul etti
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.