Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC’ye sahip çıkma mücadelimiz ve egemenlik noktasındaki ısrarlı duruşumuz önemlidir

ads ads ads ads
19/05/2022

ads
Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC’ye sahip çıkma mücadelimiz ve egemenlik noktasındaki ısrarlı duruşumuz önemlidir

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 103’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda yer alan tören saat 09.00’da protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. 

 Törende, Anıtkabir’den gelen toprak, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla bayraklar göndere çekildi.

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Anavatan Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de büyük bir coşku ile kutlandığını belirtti.  

 Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla yakılan istiklal meşalesinin dalga dalga Anadolu’ya yayıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atıldığını söyledi. İstiklal Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, dünyanın çeşitli yerlerinde bağımsızlığı için mücadele veren mazlum halklar için ilham kaynağı oluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının da İngiliz Sömürge Yönetimi’nde varoluş ve özgürlük için verdiği mücadelede daha güçlü bir konum elde ettiğini anlattı. 

 Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti: 

 “Böyle anlamlı bir günde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençlerimize emanet ederken gençlere verdiği önemin bilinciyle, KKTC’de gençlerimize önem vererek gençlere geleceği emanet ederken KKTC’ye sahip çıkma adına verdiğimiz mücadelenin ve egemenlik noktasındaki ısrarlı duruşumuzun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

 Cumhurbaşkanı Tatar, “Hem gençlerimizin hem de aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum ve tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

19/05/2022 12:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.