Cumhurbaşkanı Tatar'dan Polis Günü mesajı...

ads ads ads ads
30/06/2022

ads
Cumhurbaşkanı Tatar'dan Polis Günü mesajı...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 30 Haziran Polis Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında, kamu düzenini ve güvenliğini sağlama noktasında polis teşkilatının  büyük bir özveri ile görevini yerine getirmekte, sorumlulukla çalışmalarını sürdürmekte olduğunu vurguladı.

 Halkın huzuru, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve suçların önlenmesi konularında polisin  her geçen gün çalışma mekanizmasını daha aktif, koordineli ve çok daha hızlı bir şekilde geliştirmekte olduğunu kaydeden Tatar, şöyle devam etti:

“Son yaşanan yangın hadisesinde polisimizin de içerisinde yer aldığı bu yapının ne büyük bir potansiyel ve hareket gücü barındırdığına şahit olunmuştur. 

 KKTC Polis Teşkilatı, bugün uluslararası bağlantılarını güçlendirmektedir. Gelişmiş ülkelerin polis teşkilatları ile iş birliği kuran Polis Genel Müdürlüğü, KKTC Devleti’ne saygınlık kazandıran bir kurumsal yapıya dönüşmüştür.

 Millî mücadele yıllarında, iç güvenliği sağlamanın yanı sıra toplumsal var oluş mücadelesinde de görevini layıkıyla yerine getiren polisimiz, her koşulda örnek bir kurum olmuştur.

 Daha çağdaş ve güçlü bir polis örgütü yaratma hedefiyle polis teşkilatının hedefi, hiç kuşkusuz toplumun ihtiyaç ve taleplerini dikkate alırken, bireysel hak ve özgürlüklerin de güvencesi olmayı sürdürmek olmalıdır. 

 Üzerine düşen sorumlulukları özveriyle yerine getiren, bunu yaparken de Atatürk ilkelerine, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, yasalara ve çağdaş demokratik değerlere özenle uyma noktasında kararlı bir duruş sergileyen polis teşkilatı, bu duruşuyla diğer kurumlarımıza da örnek olmaktadır.

 Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın polisimize olan güvenini yinelerken, polis teşkilatımıza hiçbir destekten kaçınmayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na şükranlarımızı sunar, tüm polislerimizin 30 Haziran Polis Günü’nü kutlarım.”

30/06/2022 12:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ersin tatar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.