Güneyde gündem testsiz havalimanlarının açılması

ads ads ads ads
28/05/2020

ads
Güneyde gündem testsiz havalimanlarının açılması

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Cyprus Mail, Rum Hükümeti’nin havalimanlarını açma hamlesini yorumladı.

Cyprus Mail’de yer alan makaleye göre Güney Kıbrıs’a gelecek olan turistlerden sağlık sertifikası ve test istenmesi turistler için ek masraf demek. Yunanistan’ın hiçbir sağlık sertifikası veya test istemeden kapılarını turistlere açması kararının ardından turistlerin bu masraftan kaçınmak için yurtdışında ve özelde Güney Kıbrıs’ta tatil yapma fikrinden vazgeçebilecekleri vurgulanan makalede hükümetin sertifikalara ve testlere ihtiyaç duymadan havalimanlarını açması gerektiği vurgulandı.

İngiltere ve Rusya’ya uçuşların açılmaması sıkıntı

Aynı makalede Güney Kıbrıs turizm pazarının yüzde 70’ini oluşturan İngiltere ve Rusya’dan henüz ziyaretçi kabul edilemeyeceği ve bunun da Güney Kıbrıs turizm ekonomisini büyük oranda etkileyeceği ifade edildi.

“Soru işareti olan birçok nokta var”

Cyprus Mail’de yer alan makalenin bir bölümü şöyle: “

Sağlık sertifikası alamayan kişiler Güney Kıbrıs’a varışta test edilebilecekler ancak test için Kıbrıs havalimanında ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Sonuçlar verilinceye kadar 24 saat beklemek zorunda kalacaklar. Eğer pozitif çıkarlarsa ne yapılacak? Turistler bir otel odasına mı kilitlenecek yoksa eve geri mi gönderilecek? Aynı uçuşta olan diğer yolcular ne olacak? Kıbrıs’ı sadece turistler için daha pahalı hale getirmekle kalmıyoruz aynı zamanda birinin tatilini kabusa dönüştürüyoruz. Hükümetin 19 Haziran’da herkesin ülkeyi ziyaret etmesi için caydırıcı sertifikalara ve testlere ihtiyaç duymadan havaalanlarını açması sağduyulu bir hareket olurdu”

28/05/2020 11:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cyprus Mail: Sağlık sertifikaları, test, havaalanları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.