Mariah Carey, tepkilere rağmen Suudi Arabistan'da sahneye çıktı

ads ads ads ads
01/02/2019

ads
Mariah Carey, tepkilere rağmen Suudi Arabistan'da sahneye çıktı

Amerikalı şarkıcı Mariah Carey, kendisini 'Suudi Arabistan'ın insan hakları sicilini aklamaya çalışmakla' suçlayan kadın hakları gruplarının tepkilerine rağmen, dün akşam Mekke yakınlarındaki Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nde sahneye çıktı.

Kadın ve erkeklerin birlikte izlediği konserde, topuklarına kadar inen uzun kollu payetli bir kostümle şarkı söyleyen Carey, bu ülkede konser veren ilk uluslararası kadın yıldız oldu.

Carey'nin konseri boykot etmesi için imza kampanyası başlatılmıştı.

'Cinsiyet ayrımcılığının kaldırılması yolunda önemli bir adım'

Şarkıcının menajerleri ise, Carey'nin bu konseri, ülkede "kadın erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılmasına yönelik olumlu bir adım olarak gördüğü için kabul ettiğini" savundu.

Mariah Carey, uluslararası bir golf turnuvası kapsamında düzenlenen konserde DJ Tiesto, Sean Paul ve Yemen doğumlu şarkıcı Balqees Fathi ile sahneye çıktı. Konserin biletleri 80 dolarla 525 dolar arasında değişen fiyatlardan satıldı.

Suudi kadın aktivist Omaima al-Najjar Suudi yönetiminin bu tür konserleri, dikkatleri, 'Suudi Arabistan'ın savaş suçu işlemekle suçlandığı Yemen'deki operasyonlar, insan hakları ihlalleri ve kadınların özgürlüklerini kısıtlamaya yönelik uygulamalardan uzaklaştırmak için kullandığını' savundu.

Bazı insan hakları grupları da son dönemde bir birçok kadın aktivistin hapse atıldığını belirterek Carey'nin konserinin sıradan Suudilerin hayatlarında hiçbir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinden sonra Suudi Arabistan birçok alanda boykot edilmişti.

01/02/2019 11:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mariah, HABERKIBRIS, Carey, tepkilere, rağmen, Suudi, Arabistan’da, sahneye, çıktı
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.