Bilim insanları kanserin bir saniyeden daha kısa sürede nasıl tedavi edilebileceğini açıkladı

Pensilvanya Üniversitesi Abramson Onkoloji Merkezi’nden bilim insanları tüm tedavi sürecinin bir saniyeden daha az sürdüğü proton radyasyon tedavisi yönteminin etkinliğini doğruladı.

ads ads ads ads
10/01/2020

ads
Bilim insanları kanserin bir saniyeden daha kısa sürede nasıl tedavi edilebileceğini açıkladı

Abramson Onkoloji Merkezi karşılaştırmalı bir çalışma yürüterek, flaş tedavisinin foton radyasyon terapisine kıyasla yan etki riskini yaklaşık üçte iki oranında azalttığı sonucuna ulaştı.

Bununla birlikte, iki tedavi seçeneğinden birini alan hastalarda iyileşme oranları hemen hemen aynı çıktı.

Bilim insanlarına göre, elektronlara kıyasla protonların büyük kütlesi nedeniyle, enine saçılımları küçük, bu da radyasyon ışınının tümör üzerinde daha hassas bir şekilde odaklanmasını ve komşu dokulara daha az zarar vermesini sağlıyor.

Birkaç hafta değil bir saniye

Buna ek olarak tüm tedavi süresi, fotonik radyoterapi ile birkaç hafta yerine, süresi bir saniyeden daha az olan tek seansta gerçekleştirilebilir.

Bu, geleneksel bir radyoterapi ünitesinde flaş radyasyon üretmek için elektron yerine proton kullanmanın sonuçlarını gösteren ilk araştırmadır. Elde edilen sonuç, proton radyasyonunun etkili kanser tedavisi için uygulanmasının bugün özel ekipmanların oluşturulmasını beklemeden mümkün olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, özellikle radyasyon dozlarını doğru bir şekilde ölçmek için özel sensörler geliştirmek zorunda kaldıklarını, çünkü standart dedektörlerin yüksek radyasyon dozları ve ultra yüksek parçacık hızları nedeniyle hızla doyduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar, ekipmanın daha fazla optimizasyonunun klinik denemeler yapmak ve Flash terapi yönteminin daha geniş tıbbi uygulamada kullanılmasına izin vereceğine inanıyor.

10/01/2020 15:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bilim insanları kan, HABER, KIBRIS, serin, bir, saniyeden, daha, kısa, sürede, nasıl, tedavi, edilebileceğini, açıkladı
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.