Uganda'da kırmızı bere takanlara 5 yıl hapis cezası

Uganda'nın önemli muhalif isimlerinden şarkıcı Bobi Wine'nin direniş sembolü olarak kullandığı kırmızı berenin takılmasına yasak getirildi.

ads ads ads ads
01/10/2019

ads
Uganda'da kırmızı bere takanlara 5 yıl hapis cezası

Uganda hükümeti, ünlü şarkıcılarından muhalif milletvekili Bobi Wine'nin sürekli kullandığı 'kırmızı bere'nin takılmasını yasakladı.

Ülke basınındaki haberlere göre, Uganda Ordu Sözcüsü Richard Karemire, kırmızı berenin asker üniformasına dahil edildiğini, bu yüzden kamuya yasaklandığını belirtti.

Karemire, "Kırmızı bere, Uganda Halk Savunma Kuvvetlerin (UPDF) üniformasına dahil edildi ve yönetmeliği yayımlandı. Bundan sonra kırmızı bere takan sivil, en az 5 yıl hapis cezasına çarpıtılacak" dedi.

Uganda'da 2021'de yapılacak seçimlerde başkanlık için yarışacak Wine, yasakla ilgili henüz açıklama yapmadı.

WINE, KIRMIZI BEREYİ HİÇ ÇIKARMIYOR

Halk Gücü (People Power) olarak bilenen popüler hareketin lideri Wine, 2017'de bağımsız milletvekili seçildikten sonra mevcut yönetime yönelik sert eleştirileriyle ülke gündemine oturmuştu.

Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin konvoyunun taşlanmasında rol aldığı iddiasıyla "vatana ihanet" başta olmak üzere çok sayıda suçlamayla yargılanan Wine, herhangi bir suçtan mahkumiyet alırsa seçimlere katılamayacak.

Asıl adı Kyagulanyi Ssentamu olan milletvekili ve şarkıcı Wine, direniş sembolü olarak tanımladığı kırmızı bereden vazgeçmiyor.

01/10/2019 15:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uganda’da, HABER, KIBRIS, kırmızı, bere, takanlara, 5, yıl, hapis, cezası
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.