Danimarka'dan çok tartışılacak ilan!

ads ads ads ads
09/09/2015

ads
Danimarka'dan çok tartışılacak ilan!

Danimarka hükümeti, ‘caydırma’ amacıyla Lübnan’daki dört gazeteye ilticanın ne kadar zor olduğunu anlatan ilanlar verdi.

Danimarka hükümeti, ‘caydırma’ amacıyla 1.4 milyon Suriye mültecinin yaşadığı Lübnan’daki dört gazeteye ilticanın ne kadar zor olduğunu anlatan ilanlar verdi. Türkiye’deki gazetelerin ilanı reddettiği öne sürüldü

İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminden bu yana tarihin en büyük göç akınıyla karşı karşıya kalan Avrupa ülkeleri tartışmalı yöntemler uyguluyor.

Refah toplumu Danimarka’nın çiçeği burnunda Uyum Bakanı Inger Stöjberg’in başını çektiği ve onayladığı bir ilan İngilizce ve Arapça dahil birçok dilde Lübnan’da üç gazetede yayımlanmaya başladı.

Maliyeti 30 bin EURO Suriye iç savaşının başlangıcından bu yana yaklaşık 1.4 milyon Suriyelinin sığındığı Lübnan’ın Es Sefir, En Nahar ve The Daily star gazetelerinde yayınlanan ilan, mültecileri Danimarka’ya gelmeye çalışmaktan vazgeçirmeyi amaçlıyor. İlanda, Danimarka’nın mülteci yardımlarını yüzde 50 düşürdüğü ve mülteci olarak geleceklerin ancak bir yıl geçtikten sonra ailelerini yanlarına alabilecekleri; Danca öğrenme zorunluluğu gibi caydırıcı bilgiler anlatılıyor.

İki milyona yakın Suriyeli sığınmacının yaşadığı Türkiye’de ilanın yayınlaması teklif edilen gazetelerin “İlanın içeriğine bakar ona göre basıp basmama kararı veririz” açıklamaları üzerine fikrin şimdilik askıya alındığı öne sürüldü.

TV 2 News haber kanalına konuşan Uyum Bakanı Stöjberg, ilan verilmesini savundu. İlanın yayınlanmasının 30 bin euroya (101 bin 258 TL)mal olduğunu belirten Stöjberg, bu sayının bir mülteciyi barındırmanın devlete bir yıllık maliyetine eşit olduğunu açıkladı.

Stöjberg’e göre bu ilanla, çok sayıda mültecinin vazgeçmesi sağlanarak Danimarka hükümeti KAZANÇLI çıktı. Öte yandan, kapılarını mültecilere açan Alman hükümetinin tahminlerine göre, yerel yönetimlerin her bir mülteci için 10 bin ila 13 bin euro (33 bin 761 ila 43 bin 889 bin TL) harcama yapması gerekiyor. (Milliyet) 

09/09/2015 13:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Danimarka, inger stöjberg
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.