Japonya'da ateş böcekleri büyüleyici danslarında bu kez yalnızdı

ads ads ads ads
09/07/2020

ads
Japonya'da ateş böcekleri büyüleyici danslarında bu kez yalnızdı

Her yıl Japonya'nın Tatsuno kasabasında düzenlenen geleneksel ateş böceği festivali bu yıl yeni tip corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında iptal edildi..Ancak, bu durum binlerce ateş böceğini durduramadı. Ateş böcekleri büyüleyici danslarını bu kez yüz binlerce seyirci olmadan kendileri için sahneledi.

Japonya'nın  Nagano eyaletinde bulunan Tatsuno kasabasında bu zamanlarda güneşin batmasıyla binlerce ateş böceği parıldayarak büyüleyici bir görsel şölen sunuyor.  

FESTİVAL BU YIL İPTAL EDİLDİ

Bu yıl, Tatsuno Ateş Böceği festivali yeni tip corona virüs pandemisi nedeniyle iptal edilince yüz binlerce turist kasabaya gelemedi. Ancak bu durum bölgedeki binlerce ateş böceğinin dansını gerçekleştirmesine engel değil. Kasabada 10 gün boyunca devam edecek olan ateşböceklerinin etkileyici dans gösterisi, uzun bir süredir ilk kez yüz binlerce seyircinin heyecanlı bakışları olmaksızın gerçekleşmeye başladı. Ateş böceklerinin dansı yazın başlıyor ve aslında bu onların hayata vedasını simgeliyor.

 

Şehrin turizm sorumlusu Katsunori Funaki, AFP'ye yaptığı açıklamasında, "Parlamaları erkek ve dişinin çiftleşmesinden kaynaklanıyor. Bu 10 günlük kısa süre içinde bir partner bulunuyor ve yumurtalarını doğaya bırakıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Eğer çevresel koşullar elverişliyse her yıl yaklaşık 30 bin ateş böceği  Tenryu nehrinin etrafında 10 gün boyunca çiftleşmesi dansını gerçekleşiyor. 

09/07/2020 11:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: japonya, dünya, kültür
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.