DAÜ Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

ads ads ads ads
23/06/2021

ads
DAÜ Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Dünya’nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2021 yılı için dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış en iyi genç üniversiteler sıralamasını açıkladı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sıralamaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden giren tek üniversite olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 251-300 bandında yer aldı. Sıralama özellikle daha genç olan kurumların kendi arasında yayın, atıf, eğitim kalitesi ve uluslararasılaşma açısından karşılaştırılmasına imkan tanıyor.  

DAÜ’nün sıralamada bulunan 32 Türkiye üniversitesi arasından 7. sırayı elde ettiği listede; Dünya birincisi Singapur Nanyang Technological University olarak açıklandı. Listede gelişmekte olan ülke üniversitelerinin artışı ise dikkat çekiyor. Hindistan’dan 34, Malezya’dan 12, Çin’den 8 üniversitede sıralamaya dahil olurken, ABD’den ise listede sadece 4 genç üniversitede yer aldı. Güney Kıbrıs’tan ise üç üniversite listeye girmeyi başardı. Dünya genelinde 50 yaşın altındaki genç üniversiteleri eğitim kalitesi, bilimsel araştırmaları, bibliyografik atıfları, uluslararası görünürlüğü ve endüstriyel gelirlerine göre ele alan THE En İyi Genç Üniversiteler Sıralaması 2021’de genel THE Dünya Listesi’ndeki performans ölçekleri kullanıldı.

“DAÜ Personeline Teşekkür Ediyorum”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, THE Editörü aracılığıyla kendilerine gönderilen mektupta söz konusu sıralamada DAÜ’nün bir kez daha yer aldığı bilgisini almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Bir devlet üniversitesi olan DAÜ’nün, uluslararası bağımsız sıralama kuruluşları tarafından dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmesinin, eğitim ve araştırma kalitesinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hocanın, bu başarıda katkısı olan tüm DAÜ personeline teşekkürlerini iletti.

 

23/06/2021 16:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doğu Akdeniz Üniversitesi, daü
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.