DAÜ Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Muhammed Bedri Karabulut’a İkinci Ödül

ads ads ads ads
13/03/2021

ads
DAÜ Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Muhammed Bedri Karabulut’a İkinci Ödül

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Dijital Oyun Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Muhammed Bedri Karabulut’un tasarlayıp geliştirdiği “Cubia” adlı oyun, oyun geliştiriciler için konferanslar düzenleyen iş destek platformu “Indieway” tarafından Şubat 2021 edisyonunda en iyi indie (bağımsız) oyun seçildi. 

DAÜ’den verilen bilgiye göre, sevilen oyun “Cubia”yı Muhammed Bedri Karabulut iki yıldır tek başına geliştiriyor. Cubia, geçtiğimiz yıl da Gaming İstanbul 2020’de yine en iyi indie oyun seçilmişti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Muhammed Bedri Karabulut, “Bizim gibi bağımsız oyun geliştiriciler için böylesi profesyonel ve uluslararası platformlar, sektörün gelişmesi adına çok önemli. Oyunumun böyle bir organizasyonda beğenilmesi ve birinciliğe layık görülmesi beni mutlu etmiştir” diye konuştu.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan da konuya ilişkin “DAÜ’de vermiş olduğumuz eğitimin çok kaliteli olduğunu, bunu da alanında uzman ve uluslararası arenada söz sahibi olan öğretim elemanlarımıza borçlu olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Hocalarımızın almış olduğu bu ödüller aslında bir bakıma bizim söylediklerimizi doğrular nitelikte. Bu bağlamda, Muhammed Bedri Karabulut hocamızı almış olduğu bu ödülden dolayı tekrardan tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

13/03/2021 09:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doğu Akdeniz Üniversitesi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.