DAÜ İç Mimarlık Bölümü Alanında Uzman Konukları Ağırladı

ads ads ads ads
02/06/2023

ads
DAÜ İç Mimarlık Bölümü Alanında Uzman Konukları Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü alanında uzman iki önemli konuğu ağırladı. İç mimarlık mesleğini başarı ile icra eden Özde Güröz ve Moda Tasarımcısı Zerrin Akıncı öğrenciler ile bir araya gelerek kariyer yolculukları, deneyimleri ve merak edilenleri öğrenciler ile paylaştı.

İç Mimarlık Mesleğinin İncelikleri Anlatıldı

ITAS 410 – Meslek Yönetimi ve Etiği dersi kapsamında öğrenciler ile bir araya gelen Güröz, meslek hayatındaki deneyimleri, tecrübeleri ve bilgilerini paylaştı. İç Mimarlık Bölümü öğrencileri için oldukça ilham verici bir konuşma gerçekleştiren Güröz, mesleğin zorluklarından başarıya giden yollarına kadar pek çok önemli konuya değindi.

Güröz, konuşmasına iç mimarlık mesleğinin heyecan verici ve yaratıcı bir alan olduğunu vurgulayarak hayata geçirdiği çeşitli projelerin anlatımıyla başladı. Öğrencilere, iç mimarlık alanında sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve öğrenmeye açık olmalarının önemli olduğunu aktaran Güröz, değişen tasarım trendlerini takip etmek, yeni teknolojileri öğrenmek ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmenin son derece önemli olduğunu belirtti. Güröz, kendi gelişimine yatırım yapmanın, mesleki başarıyı ve tatmini artıran önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Meslek etiği konusunda da önemli bilgiler paylaşan Güröz, iç mimarların müşteri ile güvene dayalı bir ilişki kurmalarının gerekliliğini aktardı. Öğrencilere, hayattaki ilk müşterilerinin üniversite yıllarındaki hocaları olduğunu söyleyen Güröz, müşteriyle iyi bir iletişim içinde çalışmanın, başarılı projelerin ortaya çıkmasında büyük etkisi olduğunu vurguladı.

Moda Tasarımı Konuşuldu

Öte yandan İç Mimarlık Stüdyosu V kapsamında Moda Tasarımcısı Zerrin Akıncı öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerin “Bir Moda Tasarımcısının Moda Akademisi: Sanat Odaklı Eğitim ve Kültür için Buluşma Noktası” konulu tasarlamaları gereken moda akademisi projeleri kapsamında öğrencilere moda tasarımcısı gözünden açıklamalarda bulundu. Konuyu bir moda tasarımcısı bakış açısıyla derinlemesine anlamak ve mesleki ihtiyaçları daha iyi kavrayıp mekânsal kararları daha doğru verebilmek amacıyla davet edilen Akıncı, gerçekleştirdiği sunumunda kendi markası olan “Made by ZA”nın misyon, vizyon ve hedef kitlesini öğrenciler ile paylaşarak atölye çalışması gerçekleştirdi. Sunumunda örneklerle koleksiyonlarını paylaşan tasarımcı, ortaklıklarından ve kendi atölyesindeki çalışma anlayışından bahsetti.  2023 yılı için moda tasarımında öne çıkan tasarım trendlerine vurgu yapan Akıncı, paylaştığı bilgi ve örneklerle öğrencilere ışık tuttu.

 

02/06/2023 16:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doğu Akdeniz Üniversitesi, DAÜ
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.