DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, tasarladıkları projeleri İstanbul Başkonsolosu'na sundu

DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, 27 farklı öneri/fikir projesini KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar’a sundu.

ads ads ads ads
25/01/2022

ads
DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, tasarladıkları projeleri İstanbul Başkonsolosu'na sundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, İstanbul’da yenilenmesi planlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ait kültür evi için 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde tasarladıkları 27 farklı öneri/fikir projesini KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar’a sundu.

KKTC İstanbul Konsolosluğu’ndan gelen talep üzerine, ITAS-INAR 403 Mobilya ve Donatıları dersi kapsamında öğrencilere İstanbul Topkapı Kültür Parkı’nda kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ait kültür evinin yeniden tasarlanması konusu verildi. Proje kapsamında, bu kültür evinin daha çağdaş, modern, zarif ve dikkat çekici hale getirilmesi, ayrıca Kuzey Kıbrıs’ın modern kültürüne vurgu yapılabilecek bir yaklaşım hedeflendi. Öğrenciler bu doğrultuda, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi boyunca Kültür Evi Projesi üzerinde çalışıp, toplam 27 farklı öneri/fikir geliştirdi. Daha sonra, DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zehra Öngül, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Güley ve KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar’ın da katıldığı çevrim içi bir toplantı düzenlendi ve öneriler arasında 3 farklı proje gerçek hayatta uygulanmak üzere seçildi.

“Bu Tür Ortak Projeler Çoğalmalı”

Ders yürütücülerinden Dr. Seyit Ermiyagil, toplantıda yaptığı konuşmada, Mojtaba Karimnezhad ve Araştırma Görevlisi Mine Abraşoğlu ile birlikte yürüttükleri ders kapmasında gerçekleştirilen iş birliğinin önemini vurgularken, bu tür ortak çalışmaların öğrencilerin gerçek dünya ve iş hayatı ile birebir ilişki kurmalarını sağlamaları açısından artırılması gerektiğini belirtti. Dr. Ermiyagil, ayrıca seçilen projenin yapılabilme olasılığının, öğrencilerin kağıt üzerinde ürettikleri projenin uygulama fırsatını bulmaları ve mezun olmadan gerçekleşmiş bir projeleri olması açısından da çok olumlu olduğunu hatırlattı.

Projeler Çok Beğenildi

İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar da öğrenci projelerini çok değerli bulduğunu ve projeleri çok beğendiğini ifade etti. Öğrencilerin üretmiş oldukları projelerin gerçekleşmiş olması durumunda bu evleri gezmeye gittiğinde kesinlikle hemen çıkmak istemeyeceğini belirten Çınar, projelerin zaman geçirilebilir ve insanları sosyal medya üzerinde paylaşmaya teşvik eden ilginç bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Çınar, öğrencilere ve DAÜ Mimarlık Fakültesi’ne bu projeye katkıda koydukları için teşekkürlerini iletti.

 

25/01/2022 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DAÜ İç Mimarlık, DAÜ, ÖĞRENCİ, KKTC, kültür, evi, istanbul
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.