DAÜ Kent-AG İmar Planı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi

ads ads ads ads
04/12/2019

ads
DAÜ Kent-AG İmar Planı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) basın toplantısı düzenleyerek Gazimağusa - İskele - Yeniboğaziçi İmar Planı (GİYİP) hakkında açıklamalarda bulundu.

DAÜ Vakıf Toplantı Odası’nda düzenlenen basın toplantısında, DAÜ İdari ve Teknik İşler Rektör Yardımcısı ve KENT-AG Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naciye Doratlı ile DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Önal HoşkaraDAÜ’nün imar planı ile ilgili değerlendirme raporunu paylaştı. 

DORATLI

Prof. Dr. Doratlı DAÜ Rektörlüğü ve KENT-AG’nin yaptığı çalışmalar sonunda imar planı ile ilgili birçok hata olduğunu farkettiklerini kaydetti.

HOŞKARA

Prof. Dr. Hoşkara ise DAÜ’nün ülkesel fizik planı ile ilgili doğrudan aktör olabilecekken ne yazık ki bir katkı sağlayamadığını dile getirerek ilgili daireyi planı tekrardan elden geçirmeye davet ettiklerini vurguladı. Prof. Dr. Hoşkara GİYİP hakkında Doğu Akdeniz Üniversitesi Değerlendirme Raporu ile ilgili bilgi verdi.

Değerlendirme Raporu’nda Gazimağusa - İskele - Yeniboğaziçi İmar Planı’nın, ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde, 2 kent, 21 kırsal yerleşim yeri ve 44419 ha’lık alanıyla  büyük emek ve özveri ile hazırlandığına dikkat çekilerek, ancak söz konusu planın , bu kapsamıyla, ne bir İmar Planı ne de Bölge Planı özelliklerini tam olarak taşımamakta olduğu ifade ediliyor.

Raporda söz konusu imar planının çağdaş planlama ilkelerine ve plan içeriklerine aykırı nitelikler sergilediği, hazırlandığı şekliyle Plan Raporu’nun , bir imar planı raporundan çok, emirname, kılavuz altında olması gereken bir çok bilgiyi içerdiği iddia ediyor. 

04/12/2019 19:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DAÜ, KENT-AG, imar planı, basın toplantısı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.