DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencileri Kişisel Bakım ve Makyaj Eğitimi Aldılar

ads ads ads ads
27/01/2022

ads
DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencileri Kişisel Bakım ve Makyaj  Eğitimi Aldılar

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilere yönelik makyaj ve cilt bakımı konusunda uygulamalı eğitim semineri gerçekleştirdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin kabin görevliliği konusunda kapsamlı bir eğitim aldıklarını ve öğrencileri en etkili şekilde eğiterek gerçek iş yaşamına hazırladıklarını belirtti.

DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Aslı Akı tarafından yürütülen “Kabin Hizmetlerine Giriş” dersi kapsamında Beauté 2 Dem Sağlıklı Yaşam Merkezi sahibi Estetiysen Nazime Karaman öğrencilere teorik bilgiler aktararak öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ardından, eğitim ikinci bölümünde cilt bakımı ve makyaj konusunda uygulama yapıldı.

Ders yürütücüsü Akı genel olarak bir kabin görevlisinin yaşam tarzı, sağlık koşulları, konaklamaları, beden dili, iletişimi ve diksiyonu gibi tüm konuların ele alındığı eğitimde kişisel bakım, saç ve makyaj konularında öğrencilerin eğitildiğini bildirdi. Akı, kabin görevlilerinin temel görevlerinin uçuş emniyetini ve uçuş güvenliğini sağlamak ve kaliteli servis hizmetinde bulunmak olduğunu dile getirerek servis aşamasında yolcularla iletişim halinde olan kabin görevlilerinin bakımlı olması gerektiğini ve uçuşa gidecek olan kabin görevlilerinin en kısa zamanda saçlarını ve makyajlarını yapmayı bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Akı, öğrencilerin iş hayatına adım attıklarında, gecenin bir saatinde uçuşa giderken yolcunun karşısına temiz, güzel, bakımlı ve düzgün çıkabilmeleri adına belli meziyetleri kazanmaları gerektiğini, ayrıca kabin içi havanın ve basıncın cilt için olumsuz etkileri olduğundan cilt bakımı eğitiminin gerekliliğinden söz etti.  Kısa zamanda, cilt bakımı ve makyaj konularında uygulamalı eğitim alan DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri öğrencileri bu denli detaya inilerek, ihtiyaçlarını düşünen, gerçek iş yaşamına hazırlayan bir kurum olan DAÜ’de eğitim aldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdiler. 

27/01/2022 15:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DAÜ, Sivil Havacılık, Makyaj Eğitimi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.