DAÜ Uluslararası Sanat Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, “Unusual Message” adlı uluslararası sanat projesine ev sahipliği yapıyor

ads ads ads ads
18/12/2018

ads
DAÜ Uluslararası Sanat Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, 12 farklı ülkeden üniversitenin katılımıyla 70 dolayında akademisyen sanatçı ve tasarımcının çalışmalarından oluşan “Unusual Message” (Sıradışı Mesaj) adlı uluslararası bir sanat projesine ev sahipliği yapıyor.
DAÜ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Sıradışı Mesaj” sergisinin açılışı bugün Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.
Açılış törenine DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Tatlısu Belediye Başkanı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Hayri Orçan, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.
Serginin açılış töreninde konuşan DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı ve Sergi Koordinatörü Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Sergi Küratörü Prof. Martin R. Baeyens, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
OSAM
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da konuşmasında, serginin kendileri için çok çekici ve ilginç bir tecrübe olduğunu kaydetti.
Osam; “Projeyi tüm kalbimizle destekledik. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açıklamaya göre, proje kapsamında 10 adet obje belirlenip üniversitelere gönderilirken, her kurumun belirlemiş olduğu 6 kişilik sanatçı/tasarımcı öğretim üyesi birer obje seçerek eserlerini hazırladılar. Sanatçılar, seçtikleri objeleri manipülasyonlarla, yeni ve şaşırtıcı fikirler kullanarak fantastik ve gerçeküstü yeni anlamlara ve hikayelere dönüştürdüler.
Uluslararası “Unusual Message” (Sıradışı Mesaj) sergisi, DAÜ tarafından hazırlanan basılı bir katalogla da izleyiciye sunuluyor.
“Unusual Message” sanat projesi, dünyanın farklı kıtaları ve kültürlerinden belirlenmiş katılımcı ülkelerin üniversitelerinin 2018–2019 Akademik Yılı’nda hazırlayacakları uluslararası kapsamlı, ardışık sergilerle, dünyanın dört bir tarafından izleyicilerle buluşacak.
Küratörlüğünü Belçikalı sanatçı Prof. Martin R. Baeyens ve koordinatörlüğünü DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu'nun yürüttüğü “Unusual Message” sanat projesinin; bir diğer amacının da, dünyanın farklı kültürlerinden kurum ve sanatçıları bir araya getirerek geniş bir sanat ve tasarım ağı kurarak, ileride öğrenci-öğretim üyesi değişimleri ile sanat tasarım ortak projelerini de içeren geniş bir uluslararası işbirliği ortamı oluşturmak olduğu belirtildi.
“Unusual Message” (Sıradışı Mesaj) sanat projesinde yer alan katılımcı ülkeler şöyle:
Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek, Çin, Fransa, İran, Kıbrıs, Kore, Kosova, Meksika, Polonya, Romanya ve Türkiye.

18/12/2018 17:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Unusual Message haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.