Denktaş’tan 4’lü hükümette oğluna 60 dönüm arazi daha

4'lü hükümet döneminin, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu için ortaklarından habersiz 60 dönüm arazi kiraladığı ortaya çıktı.

ads ads ads ads
19/11/2019

ads
Denktaş’tan 4’lü hükümette oğluna 60 dönüm arazi daha

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Halkın Partisi-Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti hükümeti döneminde Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu için ortaklarından habersiz 60 dönüm arazi kiraladığı ortaya çıktı. Halkın Partisi’nin hükümetten ayrılmasına neden olan arsa kiralamalarından farklı olarak bu 60 dönümün kimsenin haberi dahilinde olmadığı kaydedildi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Haber Kıbrıs’ta katıldığı Günaydın Haber Kıbrıs programında kendilerinin dahi haberi olmadan böyle bir kiralamanın yapıldığını doğrularken hükümetin bu konuyla alakalı da bir inceleme başlatacağını söyledi.

Özersay, “Eğer kamuyu zarara uğratacak bir durum söz konusuysa gereği yapılacak” ifadelerini kullanacak Denktaş’ın gerçekleştirdiği elektrikli araba alımlarıyla ilgili de girişim yapacaklarını belirtti. Kudret Özersay, dörtlü koalisyon krizi çıktığında Serdar Denktaş’tan kiralamalarla ilgili bilgi talep edilince, Bakanlar Kurulu’na verdiği bilgide, 60 dönümün daha kiralandığın gizlediğinin anlaşıldığını belirtti. Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, söz konusu bilgiyi doğruladı ve kiralama işlemeni incelemesi için Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu’nu görevlendirdiğini söyledi.

19/11/2019 11:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, serdar, denktaş, maliye, bakanı, özersay, 4’lü, hükümet, 60.dönüm, arazi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.