Derbi oynanmadan galibi belli oldu

ads ads ads ads
22/02/2014

ads
Derbi oynanmadan galibi belli oldu

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak derbi, Türkiye’nin en pahalı 3 takımından 2’sini karşı karşıya getirecek. Ancak derbinin ekonomik anlamda kazananı sonuç ne olursa olsun Galatasaray olacak. Sarı-kırmızılı takım stadın içerisindeki GS Store ve bilet hasılatından 4 milyon liraya yakın para kazanacak.

Gelir olarak iki kulüp arasında önemli bir fark bulunuyor. Galatasaray 157 milyon Euro’luk geliriyle Türkiye’nin en çok kazanan kulübü. Avrupa’da ise bu geliriyle 16’ncı sırada yer alıyor. Beşiktaş 50 milyon Euro’luk geliriyle Türkiye’nin en çok kazanan 3’üncü kulübü olarak dikkat çekiyor.

EN UCUZU 80 LİRA

Bilet fiyatlarının 80 ile 500 TL arasında değiştiği derbide sarı-kırmızılılar lisanslı taraftar ürünü geliri ve bilet satışıyla 4 milyon liraya yakın para kazanacak.

250 MİLYON EURO’LUK DERBİ

Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, Süper Lig’de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Galatasaray, en pahalı takım unvanını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı takımın toplam piyasa değeri 150 milyon, Beşiktaş’ın ise 100 milyon Euro olarak gösterildi. Derbide Futbolcular arasında ise yabancılar oyuncular piyasa değeri olarak ön plana çıktı. Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’in tahmini piyasa değeri 17 milyon, Beşiktaş’ın son maçlarda yedek kalan Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes’in tahmini piyasa değeri ise 12 milyon Euro olarak kayıtlarda yer aldı.

Hürriyet

22/02/2014 13:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gs, bjk, derbi, haber spor
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.