Derya: DSÖ en riskli ülkeler arasında Türkiye’yi de sıraladı

Derya, Türkiye’de ikinci dalganın başlamış durumda olduğunu, DSÖ’nün en riskli ülkeler arasında Türkiye’yi de sıraladığını kaydetti.

ads ads ads ads
25/06/2020
HK

ads
Derya:  DSÖ en riskli ülkeler arasında Türkiye’yi de sıraladı

CTP Milletvekili Doğuş Derya “Son siyasi gelişmeler ve ekonomi” konusunda  mecliste konuşma yaptı.

Derya, Başbakan Ersin Tatar’ın “paniklemeye gerek yok” demesine yanıt olarak, kendilerinin Ocak ayında pandemi hakkında yaptıkları uyarılara cevaben de benzer şeyler söylendiğini anlattı.

1 Temmuz’da Türkiye’ye uçuşların karantinasız şekilde yapılmasının hangi bilimsel temellere dayandığını soran Derya, Türkiye’de ikinci dalganın başlamış durumda olduğunu, DSÖ’nün en riskli ülkeler arasında Türkiye’yi de sıraladığını kaydetti.

Türkiye’de test sayılarının azalacağını belirten Derya, “Güney’e kapılar açılacaksa Türkiye’ye de açılacak” yaklaşımının bilimselliğe aykırı olduğunu anlattı.

Güney Kıbrıs’taki durumla Türkiye’deki durumun çok farklı olduğunu belirten Doğuş Derya, hangi bilim kurulu raporuna göre bu kararların alındığını sordu.

Derya, bu konuda HP Milletvekili Jale Refik Rogers’in görüşleri de istedi.

Açılmanın şart olduğunu kendilerinin de söylediğini ancak hazırlıksız şekilde açılamanın ölüme davetiye olduğunu kaydeden Derya, bunun vebalinin hükümetin boynunda olduğunu söyledi, “Umarım tarihe bununla geçmezsiniz” dedi.

“TEK FARK MAĞUSA’DAKİ PCR CİHAZI”

10 Mart’la bugün arasında tek farkın Mağusa’daki PCR test cihazı olduğunu ifade eden Derya, yoğun bakım ünitelerinde görev yapacak toplam 37 kişi olduğunu, yoğun bakıma 80 hasta alınsa personelin yetersiz kalacağını dile getirdi.

Temaslı takip sistemi konusunda hâlâ sorun olduğunu anlatan Derya, risk gruplarının neler olduğunu ve nasıl dağıldığının da belirlenmediğini kaydetti.

Ekonomik örgütlerin hükümet üzerinde baskısı olduğunu ancak uçuşlar başladığı anda sektörün kalkınacağı sanılırsa bunun yanlış olacağını ifade eden Doğuş Derya, vatandaşın pandemi konusunda kaygılı olduğunu, “1 Temmuz’a kadar dışarı çıkıp birbirimizi görelim, 1 Temmuz’dan sonra kendimizi korumak zorunda kalacağız dediğini” ve hükümete güvenmediğini anlattı.

Derya, hükümet ortaklarının “iyi polis kötü polisi oynadığını” kaydederek Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın açıklamalarını eleştirdi, Özersay’a “Artık Toparlanıyoruz Hareketi başkanı değilsiniz” dedi.

Kısmi çalışma adı altında çalışanlar tam çalıştırılarak yatırımların eksik yatırıldığını söyleyen Derya, özel sektördeki çalışanlara doğru düzgün ödeme yapılmazken kamu çalışanlarına kesintilerin jet skandalı sonrası ödenmesinin iki kesim arasında gerginlik yarattığını da anlattı.

Kayıtları silinen otele, Şans Oyunları Yasası çerçevesinde teftiş gönderilip gönderilmediğini soran Derya’ya yerinden yanıt veren Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, konuyla ilgili gereken adımların atıldığını dile getirdi.

25/06/2020 15:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: doğuş deryai meclis, türkiye, koronavirüs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.