“Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı gerçekleştirildi

ads ads ads ads
28/05/2022

ads
“Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı gerçekleştirildi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi tarafından, Türk  İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Desteği ile yürütülen “Dijital Dünyada Kadın Projesi” kapanış lansmanı dün akşam Eziç havuz başında düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi.

‘İşim için sosyal medya yönetimi eğitimi’, ‘Markamı Yaratıyorum’ ve Markamın Kareleri’ olmak üzere toplamda 3 programı içeren ‘Dijital Dünyada Kadın Projesi’ Karpaz’dan Güzelyurt’a kadar  kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

Lansmanda açılış konuşmasını yapan  Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç, Kıbrıs Türk Ticaret Odası çatısı altında Kadınların ekonomiye etkin katılımını sağlamak için, nitelikli, ölçülebilir iyileştirmeler yaratabilmek için kurulan konseyin ilk proje kapanışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken bu projenin pandemi döneminde bir ihtiyaç olarak değil varolan ve pandemide derinleşen bir neden olarak hayata geçtiğini belirtti.

 ‘Artık çözümleri konuşmanın zamanı geldi’

Gürtunç konuşmasına şöyle devam etti: ‘Artık çözümleri konuşmanın zamanı geldi. O nedenle pandeminin bize verdiği acı reçetelerin yanında dijital ortamda iş yapabilmeyi, dijital mecralarda ticari ve markalaşma faaliyetlerini  sürdürebilmeyi, hızlıca öğrenmemiz gerekmektedir.Hızlandırılmış bir kurs gibi, zorunlu öğrenimle bir çözüm olarak benimsedik. Hiç bilmediğimiz platformlar toplantı odalarımız oldu, sosyal medya ve dijital platformlar marka yüzlerimiz ve mağazalarımız oldu.  Dünyaya ayak uydurmak artık elzem olmuştur. Bu dijitalleşme sürecinde kadın girişimcilerimize nasıl destek olabileceğimizi düşünüp bir paket halinde eğitim ve hizmet sunmak istedik.’

‘Üç ayrı program içeren Dijital Dünyada Kadın projesi’

Kadın Girişimci Konseyi Başkanı Gürtunç, ücretsiz hizmetlerden oluşan ve üç sacayağı bulunan proje hakkında bilgi vererek, “Markamın Kareleri’ isimli ilk program kapsamında 10 tane kadına ait veya kadın yönetimindeki işletmeye dijital mecralarda kullanılmak üzere fotoğraf çekimi hizmetinin sağlandığı, ikinci program ‘Markamı Yaratıyorum’ kapsamında, hem markalaşma üzerine eğitim hem de profesyonel logo tasarımı hizmeti sunulduğu, ‘İşim için sosyal medya yönetimi’ kapsamında ise tam günlük bir eğitim verildiğini belirtti.

‘KKTC’de kadın odaklı projelere her zaman inanıyoruz’

TİKA Lefkoşa Proje Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş da KKTC’de kadın odaklı projelere her zaman inandıklarını belirterek kadınlarla yapılan tüm projelerden istisnasız yüzde yüz sonuç aldıklarını söyledi.

‘Kadınlar iş dünyasında daha etkin bir yer tutmalıdır’

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de kadınların iş dünyasında giderek daha etkin bir yer tutması ve iş hayatının kadınların girişimleri sayesinde güç kazanmasının son derece önemli olduğunu belirterek bunun geleceğimizi şekillendirmede de çok etkili olacağını söyledi.

‘e-ticaret ile ilgili kadınlara fırsat verilmesi takdire şayandır’

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da ticarette masrafı azaltmak ve iş gücünü artırmak için e-ticaretin önemli bir imkan olduğuna dikkati çekerek kadınlara böyle bir fırsatın verilmesinin takdire şayan olduğunu söyledi. Sibel Tatar, özellikle pandeminin dijital ortamın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini de ifade etti.

Konuşmaların ardından projenin tanıtım videosu gösterildi ve katılımcılara belgeleri takdim edildi. Katılımcılar proje teslimlerini alırken, projenin kendilerine olan katkılarını belirterek böyle bir projeye imza attıkları için Kadın Girişimciler Konseyine teşekkür ettiler.

 

28/05/2022 14:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dijital Dünyada Kadın Projesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.