Dimitriadis Rum Hükümetini Kapalı Bölge Maraş Konusunda Tutum Belirlememekle Suçladı

Kıbrıslı Rumların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki (AİHM) davalarını üslenmesiyle tanınan avukat Ahilleas Dimitriadis, Rum hükümetinin özellikle kapalı bölge Maraş konusunda “tuhaf bir tutum değişikliğine gittiğini” iddia etti

ads ads ads ads
02/07/2020

ads
Dimitriadis Rum Hükümetini Kapalı Bölge Maraş Konusunda Tutum Belirlememekle Suçladı

Politis gazetesi, “Devlet Tutum Belirlesin”  başlığı altında verdiği haberinde, AİHM davalarıyla ünlenen Rum avukat Ahilleas Dimitriadis’in, Rum hükümetinin kapalı bölge Maraş konusunda “tuhaf bir tutum değişikliği gösterdiğini” söylediğini aktardı.

Habere göre Dimitriadis gazeteye yaptığı açıklamada, kapalı bölge Maraş konusundaki asıl sorunun, Rum hükümetinin bu konuda kesin bir tavır sergilememesi olduğunu belirterek, Maraş kökenli Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurup başvurmamaları konusunda Rum hükümetinin hiçbir tutum sergilememesinden yakındı.

Dimitriadis, Rum hükümetinin, AİHM’ye başvuran Kıbrıslı Rumlara yönelik desteğinin, alınan siyasi bir karar sonrasında değiştiğini ifade ederek, “bu siyasi kararın kimin kararı olduğu” sorusunu gündeme getirdi.

“Ya insanlara yardımcı olsunlar ya da neden yardım etmediklerini açıklasınlar” şeklinde konuşan Dimitriadis, Maraş kökenli Rumların endişeli olduklarını da sözlerine ekledi.

02/07/2020 11:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kapalı maraş, rum hükümeti,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.