Din Görevlileri Derneği Mevlid Kandili Dolayisiyla Mesaj Yayimladı

ads ads ads ads
27/10/2020

ads
Din Görevlileri Derneği Mevlid Kandili Dolayisiyla Mesaj Yayimladı

KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.      
Yarını Perşembeye bağlayan gecenin mübarek Mevlid Kandili olduğunu anımsatan İnik, “Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) dünyaya teşrifi Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor.  Mevlid Kandili; Sevgili Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz ahlakını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak için bulunmaz bir fırsattır” dedi.
İnik mesajını şöyle sürdürdü: 
“O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir.
Peygamberimizin evrensel barış kültürünün gerçek anlamıyla yaşatılması için sunduğu ahlâk modelini, aile hayatını, kin,  nefret ve intikamı sevgi ve müsamahaya dönüştüren rahmet yüklü mesajını çağın sunuş teknikleri ile insanlara tanıtmayı öncelikli sorumluluklarımızdan biri olarak görmekteyiz
‘Kendiniz için istediğinizi Müslüman kardeşiniz için de istemedikçe mükemmel şekilde iman etmiş olamazsınız’ buyuran Peygamber efendimizin hayatını okumaya ve anlamaya, onun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. 
Peygamber efendimizin dünyaya teşrifi olan, Mevlid-i Nebevi'yi bir yandan yâd ederken diğer yandan da son zamanlarda özellikle Avrupa'da yayılan ırkçılık ve islamafobinin gün geçtikçe artması endişe vericidir. 
Dini aşırılığın en tehlikeli biçimi, en güçlü demokratik ülkeler tarafından benimsenmesi düşündürücüdür. Basın özgürlüğü altında Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S.A.S'nin karikatürünü yayınlanmasını şiddetle kınıyorum. Bu vesile ile dünya genelindeki tüm dinlere yönelik hakaretleri yasaklamak için diplomatik ortamda pratik önlemler alınması ve bir an önce tartışılıp hayata geçirilmesi en büyük arzumuzdur.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün İslam âleminin ve halkımızın Mevlid Kandili’ni tebrik eder; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim”

27/10/2020 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Din Görevlileri Derneği, Mevlid Kandili
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.