Dipkarpaz’da hırsızlık!

ads ads ads ads
03/11/2019

ads
Dipkarpaz’da hırsızlık!

Dipkarpaz’ da çiftlik mevkiinde, Dipkarpaz’ lı Lefteris Elefteris isimli Rum’a ait ağıl yanında muhafaza edilen Hilman marka 5.5 Kva gücündeki jeneratör Furkan Güleç ve Ercan Abacılar tarafından sirkat edildi. Adı edilenler tutuklanmış olup bahse konu jeneratöre emare olarak el konmuştur.

Tutuklanan zanlılar bugün 3.11.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle ilgili Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldılar.

İddia makamı adına yeminli şahadet veren polis memuru Cevdet Durmuş mesele ile ilgili aktardığı bilgide zanlıların 2.11.19 tarihinde saat 1700 sıralarında Dipkarpaz’ da çiftlik mevkiinde şikâyetçi Rum Lefteris Elefteris isimli Rum’ a ait Hilman marka 5,5 Kva gücündeki jeneratörü sirkat edip FS.201 plakalı araçla ayrıldıklarını aktardı. Şikâyet üzerine soruşturma başlattıklarını belirten Durmuş, zanlıların jeneratörü satmak için gitmiş oldukları şahsın olayı polise bildirmesi üzerine zanlıların tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Sirkat edilen jeneratör ile olayda kullanılan araca el konulduğunu belirten Durmuş zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerine değindi.

Bölgede faili meçhul benzeri 2 olay mevcut olduğuna ve bunlardan birinin şikâyetçinin bir yıl önce çalınan jeneratörü olabileceğine vurgu yapan Durmuş emare arabanın bagajında oluşan hayvan kokusu nedeniyle yine ayni bölgede meydana gelen ve faili meçhul olan hayvan hırsızlığı meseleleriyle de ilgili olabileceğinden şüphe edildiğini belirtti.

Bölgede geniş çapta soruşturma başlattıklarına değinen Durmuş alınacak ifadeler yanında zanlıların telefonlarında da inceleme başlattıklarını belirtti. Bölgede meydana gelen faili meçhul meselelerde zanlıların ilgisi olduğuna dair makul şüphelerin mevcut olduğuna dikkat çeken Durmuş, tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Seren Bensen zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına yönelik emir verdi.

03/11/2019 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dipkarpaz’da hırsızlık!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.