Disiplin Kurulu Kararları

ads ads ads ads
06/10/2022

ads
Disiplin Kurulu Kararları

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 30 Eylül-3 Ekim 2022 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili toplandı. AKSA Süper Lig, AKSA 1.Lig, AKSA A2 Süper Lig ve AKSA A2 1.Lig müsabakaları ile ilgili disiplin cezalarını görüşen kurul, Av. Gizem Bahri Soydan başkanlığında bir araya geldi.

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Ömer Faruk Kalbur (China Bazaar Gençlik Gücü TSK)
1 Maç

Emirhan Bayal (Gönyeli SK)
3 Maç

Eren Aksal (Türk Ocağı Limasol)
2 Maç

Hasan Kaya (Binatlı YSK)
1 Maç

Samet Şimşek (Girne Halk Evi)
1 Maç

Emir Şeyban (Girne Halk Evi)
3 Maç

Erdem Kaba (Yenierenköy TSK)
2 Maç

Arda Mizan (Dörtyol SK)
1 Maç

 

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARLARI

1) 03.10.2022 tarihinde 17564 maç numarası ile Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda, Mağusa Türk Gücü ve Miracle Değirmenlik SK arasında gerçekleşen AKSA Süper Lig müsabakasında, Mağusa Türk Gücü yöneticilerinin ve taraftarlarının sahayı çevreleyen duvarda oturarak maçı seyretmesi, keza, MTG Kulüp Başkanı ve bazı seyircilerin üç kez oyun alanı içerisine girmesi ve ikinci devre oynanırken her iki takım seyircileri arasında kısa süreli bir itişme olduğu gözlemci raporundan tespit edilmiş olup, Mağusa Türk Gücü SK, DS:-2/2022-2023 sevk numarası ile Kurulumuza sevk edilmiştir.

Kurulumuz konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirme neticesinde, Mağusa Türk Gücü’nün, DT 52 (1) (A) ve  (B)’yi ihlal etmiş olduklarını tespit etmiştir. Bu nedenle Mağusa Türk Gücü’ne DT 52 (1) (A) ve (B)’nin ihlalinden dolayı, DT 52 (10) uyarınca 5,000.-TL (Beş Bin) TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

İlaveten, Kurulumuz konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, gözlemci raporunda “her iki takım seyircileri arasında kısa süreli bir itişme olduğuna” vurgu yapmış olmasına rağmen,

Miracle Değirmenlik SK’nin Kurulumuza sevk edilmediği tespit etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle, adı geçen kulüp tarafından da disiplin ihlalinin gerçekleştirildiği konusunda kuvvetli şüphelerin bulunduğu kanaatinde olduğumuzdan, konunun ilgili Kulüp açısından da araştırılması tavsiyesinde bulunuruz.

2) 02.10.2022 tarihinde 17686 maç numarası ile Bostancı Tahsin Mertekçi Stadı’nda Yalova S.K. ile Miracle Karşıyaka A.S.K. arasında gerçekleşen AKSA 1.Lig müsabakasında, Yalova S.K. taraftarlarının rakip takım tribünlerine yönelik pet şişe atarak saha olayı yaratması, gözlemci raporunda belirtilmiş olup, DS-2/2022-2023 sevk numarası ile Kurulumuza sevk edilmiştir.

Kurulumuz konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirme neticesinde, Yalova SK’nin DT 52 (1) (c)’yi ihlal etmiş olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

Bu nedenle, Yalova S.K.’ya, DT 52 (1) ( c)’nin ihlalinden dolayı, DT 52 (3) uyarınca 3,000 (Üç Bin Türk Lirası)  para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

İlaveten yapmış olduğumuz değerlendirmede, Miracle Karşıyaka A.S.K.’nin, bir taraftarının sahaya girmiş olduğu ve atılan pet şişelere karşılık verdiği kanaatinde olmamıza rağmen tarafımıza sevk edilmediklerini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle, konu ile ilgili Miracle Karşıyaka A.S.K. hakkında da gerekli araştırmanın yapılması tavsiyesinde bulunmaktayız.

3) 01.10.2022 tarihinde 17690 maç numarası ile Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda Yeniboğaziçi D.S.K. – Binatlı Y.S.K. arasında gerçekleşen AKSA 1.Lig müsabakasında, her iki takımın yaratmış olduğu saha olayları ve yine karşılıklı meydana gelen çirkin ve kötü tezahüratları,  DS-2/2022-2023 sevk numarası ile Kurulumuza sevk edilmiştir.

Kurulumuz konu ile yapmış olduğu değerlendirme neticesinde, Yeniboğaziçi D.S.K. ile Binatlı Y.S.K.’nin karşılıklı olarak pet su şişesi ve soda şişesi atmış olduklarını, keza yine taraftarlarının karşılıklı olarak çirkin ve kötü tezahüratlarda bulunmuş olduklarını tespit etmiş bulunmaktayız.

Bu nedenle, Yeniboğaziçi D.S.K. ile Binatlı Y.S.K.’nin, DT 52 (1) ( c) ve 53 (1)’in ihlallerinden dolayı, her iki takıma da DT 52 (3) uyarınca 4,000.-TL (Dört Bin Türk Lirası) ile 53 (2) uyarınca 500.-TL (Beş Yüz Türk Lirası) para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Bilgi ve gereği rica olunur.                        

Av. Gizem Bahri Soydan

Başkan

06/10/2022 19:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Disiplin Kurulu Kararları
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.