Dışişleri Bakanlığı'ndan öğrencilere staj imkanı!

Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl başlatılan staj programının bir benzerinin bu yıl 1 Temmuz’da hayata geçirileceğini duyurdu.

ads ads ads ads
29/06/2012
TAK

ads
Dışişleri Bakanlığı'ndan öğrencilere staj imkanı!

Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl başlatılan staj programının bir benzerinin bu yıl 1 Temmuz’da hayata geçirileceğini duyurdu.

Üniversitelerle işbirliği içinde yürütülecek staj programı, gençlerin eğitimlerine destek olmak, ülkenin her anlamda yaşam kalitesini yüksek ve aydınlık yarınlara taşınmasına katkı koymayı amaçlıyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, program akademik eğitimlerine devam eden gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına katkı koymak ve başta Kıbrıs konusu olmak üzere kendilerine uluslararası ilişkiler hususunda bilgi, deneyim kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek.

Projeye ilişkin lojistik ve finansal hazırlıkların geçtiğimiz günlerde tamamlanmış olduğuna işaret edilen açıklamada, “2012 yaz-sonbahar dönemini kapsayan staj programımız adada bulunan üniversitelerimizde lisansüstü öğrenimine devam etmekte olan altı öğrencimizin katılımıyla gerçekleşecektir. Proje çerçevesinde öğrencilerimize, tüm masrafları karşılanmak suretiyle, KKTC yurt dışı uygulama birimlerinde bir aylık staj yapma imkânı sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİ TESPİTİ ÜNİVERSİTELERİN YÖNETİMİNE BIRAKILDI

Staj programına dahil edilecek öğrencilerin tespitinin üniversite yönetimlerine bırakıldığına işaret edilen açıklamada, üniversitelerin KKTC vatandaşı olan ve siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, idari bilimler, iktisat, hukuk, yabancı dil ve edebiyat ana bilim dallarında eğitim veren fakültelerde öğrenim gören iki öğrenciyi tespit ederek bakanlığa bildirdikleri kaydedildi.

Öğrencilerin stajlarını, Ankara Büyükelçiliği, Brüksel Temsilciliği ve Roma Temsilciliği’nde gerçekleştirecekleri belirtilen açıklamada, “Hangi öğrencimizin hangi Temsilcilikte staj yapacağı ve staj tarihleri üniversitelerimizle bilistişare, eğitim takvimlerine uygun olarak belirlenmiştir” denildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu projeyle bakanlığımız; öğrencilerimizin yurtdışında faaliyet gösteren temsilciliklerimizde bilfiil çalışarak, diplomasi hakkında ilk elden tecrübe edinmelerine imkan sağlamayı ve ayrıca KKTC’nin siyasi, ekonomik ve kültürel konular başta olmak üzere her alanda tanıtım ve temsiliyetine yönelik yurt dışındaki faaliyetlerimizi gözlemlemelerini ve bu suretle dış politikamız ile uygulamaları konusunda bilinçlendirilmelerini de hedeflemektedir.”

29/06/2012 11:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dışişleri Bakanlığı’ndan öğrencilere staj imkanı!
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.