Diyabette Tedavi Mümkün Mü? Dr. Hakan Özkul Anlattı

ads ads ads ads
05/05/2021

ads
Diyabette Tedavi Mümkün Mü? Dr. Hakan Özkul Anlattı

Sağlıksız beslenme ve giderek yaygınlaşan hazır gıda tüketimi diyabet hastası sayısını günden güne arttırıyor. Şeker hastalığı günlük ilaç ve insülin ile dengelense de tedavisi pek mümkün olmuyor. Bu yüzden insanlar daha farklı tedavi yöntemlerine başvuruyor.

Bu yöntemlerden en çok bilineni ise bitkisel tedavi. Literatürde fitoterapi olarak bilinen bu tedavi yöntemi sertifika almaya hak kazanmış doktorlar tarafından yürütülüyor. Türkiye’nin önde gelen Fitoterapi Uzmanlarından biri olan Dr. Hakan Özkul’dan diyabet hastalığında ne gibi çalışmaların olduğunu öğrendik.

Şeker hastalığı hakkında yapılan son çalışmalarda bazı bitkisel tedavi yöntemlerinin hastalığı ortadan kaldırabileceğini gösteriyor.

Bitkisel Tedavi Yüzyıllardır Uygulanan Bir Tedavi Metodudur

 

Dr. Hakan Özkul “bitkisel tedavinin” modern tıbbın temelini oluşturduğunu söyledi.

“Tıbbın babası olarak nitelendirilen Hipokrat’ın yöntemleri aslında bitkisel tedaviye karşılık gelmektedir. Aynı zamanda İbn-i Sina bitkileri en çok araştıran hekimlerin başında gelir. Bugün bildiğimiz birçok bitkiyi ilk araştıran insanlardan biridir. Dolayısıyla bitkisel tedavi aslında yüzyıllardır uygulanan bir tamamlayıcı tıptır.

“Bitkilerin etkinliği bugün, özellikle Avrupa’da bilimsel olarak daha fazla araştırılıyor ve bilimin tanıdığı bu fırsat sayesinde diyabette bitkisel tedavinin nasıl uygulanması gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz. Hangi bitkilerin hangi yönleri şeker hastalığına ne gibi bir katkı sağlar bunu çok iyi biliyoruz.” dedi.  

Bitkisel Tedaviye Olan Talep Giderek Artıyor

 

Dr. Hakan Özkul, bitkisel tedaviye olan talebin sürekli bir artış içinde olduğunu belirtti.

“21. Yüzyıl bitkisel tedavi yüzyılı olacak. Bugün bitkileri daha yakından tanıyoruz. Tüm bu gelişmeler sayesinde insanlar artık bitkisel tedavinin etkilerini iyi bir şekilde biliyor ve talep ediyor. Bu durum sadece şeker hastalığında geçerli değil. Kanser, koah, kısırlık veya kalp damar tıkanıkları gibi birçok hastalık için de bitkisel tedaviye artan bir talep söz konusu.”

Diyabette Bitkisel Tedaviden Olumlu Sonuçlar Alıyoruz

 

Fitoterapi Uzmanı Dr. Hakan Özkul “bitkisel tedavi” ile diyabette ne gibi sonuçların alındığını açıkladı;

“Etkinliği bu kadar yüksek olan ve bilimsel olan bitkisel tedaviden en doğru şekilde istifade edilmesi gereklidir. Diyabette bizim arzu ettiğimiz şey vücudun kendi insülinini kendisinin üretebilecek noktaya getirmek, beta hücrelerin yenilenmesini sağlamak kısacası hastanın ve hastalığın iyileşmesini sağlamak.”

www.hakanozkulasor.com adresinden Dr. Hakan Özkul’a Sorularınızı İletebilirsiniz. 

--

Dr. Hakan Özkul İletişim Bilgileri,

Sorularınız için; www.hakanozkulasor.com

Dr. Hakan Özkul Facebook Sayfası

Whatsapp Hattı: 0 542 838 23 24

 

05/05/2021 13:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hakan Özkul, bitkisel tedavi, Diyabet, Şeker Hastalığı, Özkul
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.