Doktorlar çaresiz, bakanlık adım atmaktan aciz…

Haber Kıbrıs’a konuşan kaynaklar Sağlık Bakanlığı’nın korona virüse karşı temas takibi yapma konusuna yetersiz kaldığını aktardı

ads ads ads ads
29/03/2020

ads
Doktorlar çaresiz, bakanlık adım atmaktan aciz…

Haber Kıbrıs-Özel

Korona virüse karşı temas takibi yapma konusuna Sağlık Bakanlığı yetersiz kalıyor.

Haber Kıbrıs’a ulaşan kaynaklar ülkede korona virüsle mücadele kapsamında oluşturulan diğer bazı organizasyon ekipleri gibi Sağlık Bakanlığı’nın Temas Takip Ekibi’nin de yetersiz kaldığını ifade ediyorlar.

Korona virüs taşıyanlarla yakın temas edenler konusunda, bazı doktorların doğrudan bakanlığa ve hatta vakanın kendisine bildirim yapmasına ve bu kişilerin bizzat aramasına rağmen ekiplerin bu kişilere ulaşmadığı ve bunlara test yapmadığı kaydedildi.

Haber Kıbrıs’a konuşan kaynaklar günlerdir bizzat doktorların bu konuda bakanı ve bakanlığı uyarmasına rağmen gerekli girişim ve önlemlerin alınmamasının korkutucu olduğunu ifade ettiler.

Uzmanlar, hastalığın yayılmasının önüne ancak temas edenlere test yapılması ile geçilebileceğine işaret ederek, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yeterince aktif ve etkin davranmadığını ifade ediyorlar.

Haber Kıbrıs’ın ulaştığı doktor ve sağlık çalışanları bu durum karşısında gergin ve endişeli olduklarını belirttiler ve hükümetin bu konuda bir an önce acil önlem almasını istediler.

29/03/2020 16:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doktorlar çaresiz, bakanlık adım atmaktan aciz…, haberkibris, kktc sağlık bakanlığı, kıbrıs korona virüs, sağlık bakanlığı korona virüs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.